Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde bir GSM firmasının desteğiyle başlatılan 'Zeka Küpü Projesi' kapsamında Türkiye'nin 4 bir yanında Bilim ve Sanat Merkezleri'nde eğitim gören özel yetenekli çocuklar, Antalya'da buluştu.

BİLSEM'de eğitim gören çocukların ürün ve eserlerinin sergilendiği teknoloji, düşünce, proje paylaşımlarının sağlandığı Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali'nin açılış programı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve GSM firması yönetim kurulu üyesi Hilmi Güler'in katılımıyla yapıldı. 

Etkinliğin açılış töreninde konuşan Güler, "Zeka Küpü" projesiyle BİLSEM'e katkıda bulunduklarını dile getirdi. Türkiye'nin teknoloji üreten ülkeler sınıfında olmasını istediklerini belirten Güler, Türkiye'nin konumuna dikkat çekiyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ise Bilim ve Sanat Merkezlerinin, eğitim kurumlarında az bilinen ama en özgün kurumlarından birisi olduğunu vurguladı.

BİLSEM projesiyle özel eğitim alan öğrencilerin kitabi değil alanda, müzede, konservatuvarda, araştırma laboratuvarında, her türlü bilimin, sanatın ve etkinliğin olduğu alanda bulunması ve o alanın içerisinde bir şeyler yapması hedefleniyor.