Bu farklı tuş anahtarları sayesinde ciddi anlamda dayanıklılığın sağlandığını baştan belirtelim. İstenmeyen mekanik etkilerini en düşük seviyeye indiren anahtarların suya karşı dayanıklı olduğu ifade ediliyor. Ek olarak, analog giriş için olanak da sağlanıyor. Ağustos ayında Razer’ın benzer özelliklere sahip olan Mor optik tuş anahtarlarını tanıttığını hatırlatalım.Gigabyte tarafından bu tuş takımlarının daha hızlı olduğuna ve mekanik olanlara göre daha uzun ömürlü olduğuna dikkat çekiliyor. Auros K9 klavyenin Flaretech teknolojisini kusursuzca kullanan ilk klavye tasarımı olduğu da bir diğer öne çıkan bilgi.

Tuşlar özellikle e-spor profesyonellerini memnun edecek 0.03 milisaniyelik geri sekme değeriyle de göz dolduruyor. Geleneksel anahtarlara kıyasla Flaretech anahtarları oyun içinde 600 kat daha hızlı olmasıyla da sıyrılıyor. Bu tuşların 100 milyon çalışma oranı ile derecelendirildiğinin de altını çizelim.

Modüler anahtar konfigürasyonu sunan K9, Kırmızı ve Mavi anahtar seçenekleri sağlıyor. Bu anahtarlar daha çizgisel ve tıkırtılı çalışma profilleriyle farklılık gösteriyor ve 55g +/-10 kuvvet gerektiriyorlar. Klavyeyi daha da özelleştirmek isteyenler Cherry-MX uyumlu tuşlar da kullanabilecek.Üründe Gigabyte RGB Fusion desteği ile tuş başına 16 milyon renk arkadan aydınlatma sunuluyor. Özel yazılım üzerinden bu renkleri özelleştirebiliyorsunuz.Aorus K9 için çıkış tarihi ve fiyat bilgisi şu an için paylaşılmıyor.

Kaynak:Shıftdelete.net