Belediye Başkanı Özaltun, beraberindeki AK Parti Kadın Kolları Başkanı Semra Acır, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Saygılı ve TÜGVA Beyşehir İlçe Başkanı Osman Özcan’la birlikte Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Fetullah Bayır Fen Lisesi ile Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı. Beraberindekilerle birlikte okullarından ilk üç dereceyle mezun olma başarısı gösteren öğrencilere tablet bilgisayar hediye eden Başkan Özaltun, başarılarından dolayı öğrencileri tebrik ederek karnelerini verdi.
Okullardan mezun olunsa da eğitim sürecinin bitmediğini vurgulayan ve insanların öğrenmeye hayat boyu devam edeceğini ifade eden Özaltun, “Dolayısıyla dört yıl boyunca bu okulda okudunuz. Bugün ise mezun oluyorsunuz. İnşallah yarın ve diğer hafta sonunda yapılacak olan üniversite sınavında da başarılı olarak üniversite hayatında sizleri görmek bizlere nasip olsun diyorum. Bu arada tatile girecek tüm öğrencilerimize de iyi tatiller diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Beyşehir’de okumak ayrıcalık”
Beyşehir’de ve ilçedeki okullarda okumanın ayrıcalık olduğunu vurgulayan Başkan Özaltun, göz bebekleri olan öğrencilerin kendileri için çok ama çok önemli olduğunu söyledi. “Bu makam mevkiler bizlere baki değil, geçici. Dolayısıyla yarın bu makam ve mevkilerde sizler olacaksınız” şeklindeki cümlelerini hatırlatan Özaltun, “Biz de belediye olarak bu makama, mevkilere sizler geleceğiniz için, sizlerin eğitim öğretim hayatınıza bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek için ‘açık çek’ diyoruz. Yani gerek okul müdürlerimize, gerek öğrenci kardeşlerimize, bize düşen ne varsa sonuna kadar yapmaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.
15 Temmuz gibi bir darbe girişimi yaşadıklarını da hatırlatan Özaltun, “15 Temmuz’daki hedef Türkiye Cumhuriyeti idi. Görüyorsunuz, birlikte yaşıyoruz, medyadan takip ediyoruz. Şu anda Suriye’de başladılar, Mısır’da devam ettiler derken Ortadoğu’da çok büyük bir operasyon var. Dolayısıyla son günlerde Katar‘ı da işin içerisine dahil ettiler. Aslında hedef Türkiye. Çünkü İslam coğrafyasında mazlumların hakkını savunan bir Türkiye Cumhuriyeti var. Dimdik ayakta duran dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte önümüzdeki günlerde daha da büyüyen bir ülkeyi istemiyorlar. Ama şuradan ifade etmek istiyorum; onlar ne yaparlarsa yapsınlar gümbür gümbür bir gençlik geliyor. Biz sizlere çok ama çok güveniyoruz. Bugün ben belediye başkanıyım yarın sizler birer kaymakam, belediye başkanı olacaksınız, doktor, eczacı olacaksınız inşallah. Farklı yerlerde sizleri görmek bizler için çok önemli bunu böyle bilin” ifadelerini kullandı.
Özaltun, son ziyaret durağı olan Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezindeki karne törenine de katıldı. Burada mezun olan özel öğrencilerle bir araya gelen Özaltun, öğrencilerin karnelerini verdi, aileleri ve okul idarecileriyle sohbet etti. Özaltun ve beraberindekiler tören sonunda öğrencilerin arasına girerek hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.