Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Kitap Fuarı kapsamında gazeteci, sunucu ve yazar Saba Tümer ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Tütüncü, Mimar Sinan Kongre Merkezi Düden Salonu'nda gerçekleştirilen '21 Günde Mutluluk' adlı söyleşide Saba Tümer'in sorularını cevaplandırdı. Tümer, söyleşiden önce '21 Günde Mutluluk' adlı kitabını okurları için imzaladı.

'ANTALYA MİS GİBİ KİTAP KOKSUN İSTEDİK'

Kitap fuarı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Antalya, okumayı seven bir şehir. Kentte, kültürel ve sanatsal aktivitelere çok ilgi duyuluyor. Dolayısıyla biz de Antalya'da ilkbaharda bir kitap fuarı yapalım istedik. Antalya, ilkbaharı portakal çiçeği kokularıyla karşılıyor. Portakal çiçekleriyle gelen baharda bir de şehrimiz mis gibi kitap koksun istedik" dedi.

'HER AKŞAM 40- 50 SAYFA KİTAP OKURUM'

"Okumayı ruhun beslenmesi olarak görüyorum" diyen Başkan Tütüncü, "Yemek yemediğinizde bedenimiz cansız olur, zayıf düşeriz; okumadığımız zaman da kalbimizin, gönlümüzün beslenmediğini düşünüyorum. Hala kitap okurum. Her akşam 40-50 sayfa kitap okurum" dedi.

'ANTALYA'NIN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİNİ YAPIYORUZ'

Söyleşide Kepez'e ilişkin hedefleri hakkında da bilgi veren Hakan Tütüncü, "9 yıldan beri insanın merkezde olduğu, insanın mutlu olduğu, insanın kendisini mutlu hissettiği bir şehir meydana getirmeye çalıştık. Bu amaç için birçok proje ürettik, eserler yaptık. Hafta sonu, kent merkezinde yaşayanların Kepez'e gelmesi için pek çok sebep var. Müzelerimiz, kitap fuarımız, tiyatrolarımız, kültürel, sanatsal etkinliklerimiz gibi. Kepez'e, Antalya'nın en büyük kütüphanesini yapacağız. Yakın bir zamanda inşasını başlatacağız" diye konuştu.

'TRENDE ÇOCUKLARA KÜTÜPHANE VE TREN MÜZESİ'

Antalya'da tren olmadığından da bahseden Başkan Tütüncü, "Antalya'ya tren getirdik. Kullanılmayan bir trenin vagonunu Dokuma Park'a getirdik. Şimdi lokomotifini getiriyoruz. O trenin içerisini harika bir çocuk kütüphanesi yapacağız. Bu kütüphaneyi de 23 Nisan'da hizmete açacağız. O tren vagonunu rayların üzerine koyduk. Treni çocuklara gerçekçi bir şekilde anlatalım istedik. Anadolu şehirlerindeki şirin tren istasyonlarının bir örneğini de Dokuma Park'a yapacağız. Çocuklar o istasyondan geçerek trene binecek. O istasyon binası, çocuklara trenin Türkiye'deki tarihinin anlatıldığı önemli bir çocuk müzesi olacak" diye konuştu.

'GURUR DUYDUĞUM HİZMET'

Başkan Tütüncü, 9 yıllık süreçte en gurur duyduğu hizmetin 488 dönümlük alana sahip Dokuma İplik Fabrikası'nı halka açmak olduğunu kaydetti. 488 dönüm alanı içerisinde bilim merkezi, müzeleri, parkları, botanik bahçesi, tren, oyuncak müzesinin olduğu güzel bir yaşam merkezi ve kent parkı haline getirdiklerini vurgulayan Tütüncü, "Dokuma'yı, 7'den 70'e herkesin mutluluk duyduğu bir merkez yaptık. Dokuma alanı, her yaştan insanın, her beklentiden insanın mutlu olduğu bir yer haline geldi" dedi.

'GÜLÜŞÜNÜZ BİZE ENERJİ VERİYOR'

Kitap fuarına katılımından dolayı Saba Tümer'e teşekkür eden Başkan Tütüncü, “Çok güzel gülüyorsunuz. Gülüşünüz bizlere enerji veriyor. Akdenizliler sıcakkanlı insanlardır. Hemşehrilerimiz sizi çok sevdi" dedi.

Saba Tümer de "Ben de Antalya'yı çok seviyorum. Yılda birkaç kez Antalya'ya gelirim. Bugünkü etkinlik benim için çok özel oldu. Hem kitabımı okurlarım için imzaladım hem de sizinle söyleşi yapma imkanı buldum. Kepezliler kültüre, sanata, kitaba ve okumaya önem veren bir belediye başkanına sahip oldukları için çok şanslılar" ifadesini kullandı

Tütüncü, Saba Tümer'in isteği üzerine söyleşinin sonunda Nurullah Genç'in, 'Hayal Limanında Demirleyen Yelkeniyle' şiirini okudu.

Tümer, Tütüncü'ye imzaladığı '21 Günde Mutluluk' adlı kitabını hediye etti.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü de kitap fuarı anısına yazara dolma kalem hediye etti.