Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit ve gaziler için mesaj yayımladı. Türel, vatan için, bayrak için, millet için canını feda eden şehit ve gaziler ile ailelerini unutmadıklarını söyledi. Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da tarihinin en büyük ihanetlerinden birine, FETÖ terör örgütünün kanlı ve vahşi bir saldırısına maruz kaldığını hatırlatan Türel, şu mesajı verdi:

 

“O hain darbe girişimi kalbi vatan sevgisiyle dolu olan, milli iradesine kahramanca sahip çıkan Aziz milletimiz, FETÖ tuzağına düşmeyerek vatanı için göğsünü siper eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli mensupları, kahraman emniyet teşkilatımız, şehitlik ve gazilik şerefine nail olan kahramanlarımız tarafından amacına ulaşamadan durduruldu. Tarihi nice destanlarla dolu olan büyük Türk milleti 15 Temmuz'da dünyaya örnek olacak bir destan daha yazdı. Bu destanın en önemli kahramanları hiç şüphesiz ki aziz şehitlerimiz ve gazilerimizdir."

 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

 

Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle anan Başkan Türel, mesajında “Acısını hâlâ yüreğimizde hissettiğimiz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Şehitlerimizin değerli yakınlarına yüce Rabbimden sabır diliyorum. Gazilerimize de milletimiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu destanı yazan şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak hepimizin en önemli vazifesidir. Şehitlerimizin anısını her zaman yüreğimizde saklayacağız. Yaşamımızın her anında dualarımızla desteklerimizle şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı. Türel, başta FETÖ terör örgütü olmak üzere ülkemizin birlik ve beraberliğine göz diken her türlü terör unsurlarıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin de altını çizdi.

 

Başkan Türel, akşam da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Vali Münir Karaoğlu ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit ve gazi yakınları ile yemekte bir araya geldi.