Antalya Büyükşehir Belediyesi, Duraliler ve Avni Tolunay mahallelerindeki hak sahipleri için

Duraliler bölgesindeki ek hizmet binasında tapu dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Ak Parti milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş, Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rıfat Durukan meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Başkan Menderes Türel, Kepez Belediyesi'nin Duraliler ve Avni Tolunay mahalleleri imar planı çalışmalarının 168,54 hektarlık alanda başlattığını, Toprak Koruma Kurulu dâhil tüm kurum görüşlerinin alındığını ve büyükşehir meclisinden 08 Aralık 2015 tarihinde onaylanarak nazım imar planlarının tamamlandığını söyledi.

DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ

Kurul kararlarının İçişleri Bakanlığı tarafından da onaylandığını belirten Başkan Türel, “Böylece halkımızın imar planı sorunu aslında tamamen çözülmüştü. Ancak; işte buraya kadar her şey güzel… Ne oldu, Ziraat Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası Antalya Şube başkanlıkları tarafından, Antalya Toprak Koruma Kurulu kararına karşı dava açıldı. 'Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz' diyorken boşa söylemiyoruz. Birileri içinde sizin mutsuzluğunuz onların mutluluğu oluyor. Biz planı yapınca hemen mahkeme kapılarını aşındırmaya başladılar. Ve bizim bin bir emekle aldığımız tarım görüşü Antalya 3. İdare Mahkemesi'nin kararı ile iptal edildi. Yaptığımız planlar açıkçası boşa gitti. Tabi Antalya'da yerel mahkemede davayı kaybettik ama Ankara aşamasını da büyük bir özenle ve dikkatle takip ediyoruz. Peşini de bırakmış değiliz" dedi.

DAVA AÇAN ODA BAŞKANI GİTTİ CHP'YE İL BAŞKAN ADAYI OLDU

Başkan Türel, sözlerine şöyle devam etti:

"O dönemki Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı çok değil bundan birkaç ay önce hangi göreve talip oldu biliyor musunuz? Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanlığı'na. Yani kimin ne istediği açık seçik ortada, maşalar diyorken boşa söylemiyorum. Herkes dürüst olacak, açık olacak, samimi olacak. Doğruyu söyleyecek. Bu kadar basit işi tamamlamıştık. Boğayı projesi yapacağım diyorum, 'Olmaz' diyorlar. Konyaaltı Sahil Projesi'nin tamamı halka açık yapacağım diyorum, 'Halka kapatıyor' diyorlar. Yalanla dolanla insanların aklını karıştırıyorlar. 3. Etap Raylı Sistem yapacağız diyoruz, ona da 'olmaz' diyorlar."

YÜZDÜK YÜZDÜK KUYRUĞUNA GELDİK

Kepez Belediyesi'ne ve Başkan Hakan Tütüncü ile güzel bir işbirliği sergilediklerini belirten Başkan Menderes Türel, "Ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik desek yeridir. Bugün 281 tapu dağıtacağız. Tapuların kalan kısmını da Ankara'da ve yargıdaki süreçleri tamamlamak suretiyle inşallah neticeye kavuşturacağız" dedi.

Başkan Türel ve diğer katılıcımlar törenin ardından hak sahiplerine tapularını dağıttı.