İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli’nde ilk ışık, Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle son delme işleminin gerçekleştirilmesinin ardından göründü. 

Yoğun çalışmaların ardından tören, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 8 Eylül'ü, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'e bağlayan geceye yetiştirildi. 

Başbakan Binali Yıldırım açılışın ardından makam aracını tünelde kendisi kullandı. 

Üç Stadın Temeli Törenle Atıldı 

Başbakan Yıldırım İzmir'de yeni yapılacak Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temel atma törenine de katıldı. Burada konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 3 stadın toplam maliyetinin 400 milyon lirayı bulduğunu ifade etti. 

Yasin Börü Gençlik Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 

İzmir milletvekili seçildiği zaman '35 İzmir 35 proje' dediğini hatırlattı ve konuşmasını sürdürdü.

Günün Türk futbolu için de önemli bir gün olduğunun altını çizen Başbakan Yıldırım, özlemle beklenen statların bugüne kolaylıkla gelmediğini belirtip muhalefete yüklendi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım'ın bulunduğu tören alanına canlı yayınla bağlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ statların temelini attı. 

İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Başbakan Yıldırım İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş törenine de katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atlı Süvari Birlikleri'nin 9 Eylül'de kente girişi ve vilayet binasında Türk bayrağını göndere çekişi de canlandırıldı.

Törende Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinden getirilen toprak ve Türk bayrağı, süvariler tarafından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teslim edildi. Bakan Eroğlu da her iki emaneti Başbakan Yıldırım'a teslim etti. 

Yıldırım, Türk bayrağını öperek alnına götürdü. Törenin sonunda Başbakan Binali Yıldırım, PTT standı önünde toplu fotoğraf çektirdi, 9 Eylül için özel olarak hazırlanan pulu imzaladı.