Başbakan Binali Yıldırım, MÜSİAD tarafından düzenlenen ‘Vizyoner 2017 Programı’ gala yemeğine katıldı. Programa Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. Programda konuşma  Başbakan Binali Yıldırım, Ülkedeki istikrar ve idareye güvenden dolayı bir Türkiye 3 Türkiye olduğunu söyledi. 

 

Yıldırım konuşmasında işadamlarına iş, işsizlik, gençler ve terör konularını anlattı. İş imkanı bulamayan gençleri terör örgütlerinin kandırdığını belirten Yıldırım, gençlere iş bulunması gerektiğinin altını çizdi.  Teog konusunda da konuşan Başbakan Yıldırım öğrencilerin kaderini bir sınavın stresine bağlamak istenmediğini belirtti. 

 

Başbakan Yıldırım konuşmasında orta vadeli plan ile e-devlet uygulamalarının gelişeceğini ve vatandaş ile devlet dairesi arasında resmiyet kalmayacağını belirtti. 15 Temmuz darbe kalkışmasının Türkiye'ye büyük zarar verdiğinin altını çizen Başbakan Yıldırım, Suriye ve Irak'ta yaşanan gerilime değindi.