Başbakan Binali Yıldırım “Dünyada yaprak kımıldamıyor, Türkiye yüzde 2.9 büyüdü. Milli gerilimiz 300 milyar arttı. Her şeye rağmen oldu bu” dedi. 
Başbakan Binali Yıldırım, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde düzenlenen Büyük Sivas Buluşması gecesine katıldı. Gecede bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım vatandaşlara 16 Nisan referandumunda evet demeleri için çağrıda bulundu. “16 Nisan’da bir karar vereceğiz. Vereceğimiz karar tabii ki evet” diyen Başbakan Yıldırım, “Bu kararın evet olmaması için çabalayanlar var. Sivas bunlar itibar eder mi? Biliyorum etmez. Sivas, Türkiye’nin tapusudur, tapusu. Sivas kongresi ile başladı ve Türkiye bugünlere geldi. 15 Temmuz’da neler yaşadık? 15 Temmuz’da istiklalimiz, demokrasimizi bağımsızlığımız tehlike altına girdi. Halkın gücü, o gece tankın gücünü yendi. 15 Temmuz’un nöbetçileri 16 Nisan’ın evetçileri işte burada” dedi.


“AK Parti 15 yıldır yargı bağımsızlığının tesisi için çalışıyor”

 


Hayır kampanyalarının dürüstçe yürütülmediğine dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Dürüst bir kampanya yok. 28 Şubat sürecinde yargı mensupları Genelkurmaya çağrılır, ayağa kaldırılır, ayakta başörtüsü yasağını alkışlattırıldı. Bugün bunları unutmuş olanlar kalkmışlar yargı bağımsızlığı kaybolacak diyorlar. AK parti 15 yıldır yargı bağımsızlığının tesisi için çalışıyor. Yargı sadece bağımsız olmaz aynı zamanda tarafsız olacak diyoruz. Birde meclis yok olacak deniliyor buda koca bir yalan. Değişiklik ile Meclis daha da güçlü oluyor. Siz sandıkta gelecek 5 yıl için Türkiye’yi hangi kadroların yöneteceğine karar vereceksiniz. Bu sistem vesayeti ortadan kaldırıyor” diye konuştu.


"İşin gücün felaket tellallığı yapmak mı?"

 


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Yıldırım, “Ana muhalefet partisinin bir genel başkanı var. Minibüsçülerle oturuyor, onlara diyor ki '17 Nisan'da sizin hat ruhsatlarınız iptal olacak.' Muhtarlarla oturuyor, onlara diyor ki 'muhtarlıklar kapanacak.' İş adamlarıyla oturuyor 'fabrikalarınız elinizden alınacak', efendim olmadı, kahvecilerle oturuyor, 'kahvehaneler kapanacak.' Kardeşim senin işin gücün felaket tellallığı yapmak mı? Nereden geldiyse ‘Binali Yıldırım’ sevdası başlamış. ‘Binali Yıldırım için çalışıyorum’ diyor. Neden benim için çalışıyorsun? Biz koltuk meraklısı değiliz. Millet için çalış millet için. Onun hesabına göre 11 yıl Cumhurbaşkanı görevde. 11 yıl için Türkiye’nin yöenetimi hakkında en ufak bir beklentisi yok” dedi.


“Dünyada yaprak kımıldamazken Türkiye büyüdü”

 


Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin büyüdüğüne vurgu yapan Başbakan Yıldırım, “Bu sene başımıza gelmedik iş kalmadı. Ama Allaha şükür Türkiye yüzde 2.9 büyüdü. Milli gerilimiz 300 milyar arttı. Her şeye rağmen oldu bu. Dünyada yaprak kımıldamıyor. Türkiye Darbe geçirdi, ekonomik krizler geldi. Bir sürü olaylar oldu. Buna rağmen yine büyümeye devam etti. Eğer 15 sene içerisinde yaşadıklarımız olmasaydı. Bugün Türkiye 1 yerine 3 büyüdü. İnanın ki bir yerine 5 büyüyecekti. Kişi başı milli gelir 11 bin dolar değil 19 bin dolar olacaktı. Niye olmadı Gezi olayları,17-25, Balyoz, Ergenekon darbe girişimleri. En son 15 Temmuz darbe girişimi Bütün bunları teker teker aşarak bugünlere geldik” diye konuştu.