Bir yıl önce Denizli-İzmir yolu Bozburun mevkiinde meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, ölüm yıl dönümünde anıldı. Söke İlyasbey Camii’nde düzenlenen törene Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, daire müdürleri, merhum Mustafa Alper’in yakınları ve vatandaşlar katıldı. İkindi namazı öncesi Mustafa Alper’in memleketi Söke’ye gelen Adalet Bakanı Gül, anne Ulviye, eşi Hatıran Alper’in acılarını paylaştı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in cenaze namazının kılındığı camide düzenlenen mevlit programına katılan Gül, daha sonra Kuşadası yolu üzerindeki mezarlıkta metfun bulunan Başsavcı Mustafa Alper’in mezarı başına gitti. Burada da merhum savcı Alper için okunan hatimlerin duasına katılan Adalet Bakanı Gül, Başsavcının mezarına karanfil bırakıp dua etti.
Söke Koca Cami ve Granta Mezarlığı’ndaki törenin ardından Söke Öğretmenevi’nde devam eden anma etkinliklerinde konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Geçtiğimiz yıl bugün elim trafik kazası sonucu Hakk’a uğurladığımız Başsavcımızı anmak için toplandık. Rahmetle minnetle yad ediyoruz. Mustafa Alper memleketimize hizmet etmeye şiar edinmiş değerli bir yargı mensubu vatan evladıydı. Aynı kazada Makam şoförü Muzaffer Akşehirli’yi de rahmet diliyorum. Hukuk kahramanı olarak hayatını bu ülkeye adamış değerli bir arkadaşımızdı” diye konuştu.

“İLK İDDİANAMEYİ HAZIRLAYARAK TARİHE GEÇTİ”
Mustafa Alper’in hukuki mücadele anlamında da 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ilk iddianameyi hazırlayarak tarihe geçtiğini belirten Adalet Bakanı Gül, “Hukuk, adalet, demokrasi milletin ve devletin bekası için diyen bir devlet adamıydı. Cübbesini 1 dolara satanlara inat cübbesi ile adalet dağıtan devlet adamıydı. Bugün değerli devlet adamımızı anmak üzere bir aradayız. Bu anma etkinliğinde bu toplantıyı teşrif eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnancımıza göre şehitler ölmezler. Bu vatan için çalışan, şehit düşen herkese rahmet ve minnetle anıyoruz. Cübbesi ile hukuki mücadelede adaletten şaşmayan şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Adalet teşkilatı adına da katılanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇOK İYİ BİR BABAYDI
Eşi ile ilgili duygularını dile getirip ve geçen yıl kazanın olduğu günü anlatan merhum Başsavcı Mustafa Alper’in eşi Hatıran Alper, “Geçen yıl bugün evimizden Kocabaş Cezaevi’ne kontrol için çıkmıştı. Güzel dileklerle ayrıldık. ‘Geldiğimde görüşürüz’ demişti. Maalesef elim kazada kaybettik. Şehit düştü eşim ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biriydi. Entelektüeldi, iyi bir eşti. Okumayı, balık tutmayı çok severdi. İyi bir eşti. Ruhu şad olsun” diye konuştu.
Programa Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yargı mensupları, Alper Ailesi ve sevenleri katıldı.
(İbrahim Kılınç - Onur Durmuş /İHA)