Van’ın Bahçesaray Belediyesi ve kardeş Sincan Belediyesinin katkıları ile 172 lise öğrencinden 72’si bugün Van, Ankara ve Çanakkale’ye sosyal ve kültürel gezine gitti. 

 


İlk kafilede 72 kız öğrenci ve 5 bayan öğretmen rehberliğinde 1 Nisan tarihinde Van Ferit Melen Havalimanından Ankara’ya uğurlandı. Öğrencilerin birçoğu hayatlarında ilk defa uçağa bilecekleri için çok heyecanlıydı. Ankara’ya vardıklarında Sincan Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan öğrenci ve öğretmenler, Ankara’nın tarihi yerleri ve Anıtkabiri ziyaret ettiler. Oradan da Çanakkale’ye geçecek olan öğrenciler, Çanakkale şehitliğini ve Çanakkale’de ki tarihî ve kültürel yerleri gezecekler. 1. kafilede bulunan 72 kız öğrenci ve 5 bayan öğretmen 4 Nisan tarihinde Van’a geri dönecekler. 2. kafilede ise 8 Nisan tarihinde 100 erkek öğrenci ve erkek öğretmenler rehberliğinde aynı programı icra edip 12 Nisan da Van’a dönecekler.

 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kasım Erva, başta Bahçesaray Belediye Başkan Vekili sayın Serhat Karabektas ve Sincan Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile organizasyonda emeği geçen şube müdürü Kenan Rua, Bahçesaray Belediyesi Başkan yardımcısı Ramazan Takmaz’a ve Bahçesaray Halk Eğitim Müdürü Ali Özdemir’e teşekkür etti. Erva, böyle bir fırsatı öğrencilere sundukları ve milli birlik ve beraberlik şuurunu sundukları için kendilerine teşekkürü bir borç olarak belirterek önümüzdeki tarihlerde buna benzer bir çok sosyal ve kültürel projelerle Bahçesaray ilçesinde eğitimin kalitesini arttıracağını belirtti.