Belçika, ülkede faaliyette bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı camileri, FETÖ yandaşlarının şikayetleri üzerine takibe almaya başladı.

 


Belçika İstihbarat Birimi, Beringen'deki Fatih Camii hakkında uyarıda bulundu. Belçika'da ilk minareli cami özelliğine sahip olan ve Diyanet Vakfı'na bağlı Beringen Fatih Camii hakkında Belçika İstihbarat Birimi olumsuz rapor verdi. 
FETÖ yapılanmasına destek veren Flaman Bölge Hükümeti İçişleri Bakanı Liesbeth Homans, istihbarat birimleri tarafından olumsuz rapor verilen Fatih Camii hakkında işlem başlatıldığını belirterek, resmen tanınan Fatih Camii'nin statüsünde değişiklik yapılacağını, resmi olarak tanınan camiler listesinden çıkarılıp verilen ödenekler dondurulacağını ve istihbarat birimlerin raporları doğrultusunda diğer camilerin de takibe alınacağını açıkladı. 

 

 


İstihbarat raporundaki iddialarda, AK Partisi milletvekilleri ve bakanların lokalde Türk toplumu ile bir araya geldiği, din görevlisinin Türkiye'nin lehine casusluk yaptığı iddia edildi. İddialar üzerine, Belçika Müslüman Temsil Kurumu'nun, Beringen Fatih Camii hakkında görüş belirtmesi ve Fatih Camii yönetim kurulunun da savunma yapması istendi.