AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, uluslararası öğrencilerin üniversitelerine olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Bu yıl AKDENİZ YÖS-2018 sınavını 26 ülke ve 41 merkezde düzenlemeyi planladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ünal, "Geçen senelerden farklı olarak ilk kez Afrika'dan Cezayir, Mısır, Gana ve Gine olmak üzere 4 ülkede ve Amerika'da Washington, New York ve Chicago'da sınav yeri açtık. Üniversitemizi her kıtadan öğrencinin eğitim aldığı uluslararası bir üniversite haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm uluslararası öğrenci adaylarımızı sınavımıza katılmaya davet ediyoruz" dedi.

AKDENİZ YÖS-2018'in yurtdışında tanıtımı için de büyük bir kampanya yürüttüklerini dile getiren Rektör Ünal, Danimarka/Kopenhag ve Norveç/Oslo'da Rektör Danışmanı Feyzullah Arslan ve Genel Sekreter Ali Serinoğlu'nun katılımıyla düzenlenen AKDENİZ YÖS-2018 bilgilendirme toplantılarına yoğun ilgi gösteriliyor" diye konuştu.

12 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak AKDENİZ YÖS-2018 için başvurular 16 Nisan 2018 tarihine kadar, 'akus.akdeniz.edu.tr' adresi üzerinden online yapılabilecek.