Maske takın

Özellikle mevsim geçişlerinde astım hastalarının durumu oldukça zor. Ağaçlardan dökülen polenler nefesin tıkanmasına ve astımın alevlenmesine neden oluyor. Bu sebeple özellikle mevsim geçişlerinde basit maske çok işinizi görecektir.

Pencerelerinizi kapatın

Pencerelerinizi kapalı tutmak çok basit bir tavsiyedir ama evinizdeki alerjenleri azaltabilir. Ayrıca evinizde poleni filtrelemek için özellikle polen sayımı yüksek bir klima kullanmanız sizi oldukça rahatlatacaktır.

Gece saçlarınızı yıkayın

Özellikle saçınızda jöle ya da köpük gibi maddeler kullanıyorsanız gece yatmadan önce saçınızı mutlaka yıkayın. Bu sayede saçınıza yapışan polenlerden de kurtulabilirsiniz.

Sakin olun

Bir araştırma stresin özellikle mevsimsel alerjiler üzerinde oldukça etkili olduğunu göstermiştir. Çünkü stres, kortizol hormonu seviyelerini yükseltir ve bu da alerjik tepki oluşmasına neden olur. Bu nedenle stresten uzak durun.

Burnunuzu temiz tutun

Burnunuz arabanın ön camı gibidir. Havadaki polenler öncelikle buraya yapışır. Burnunuzu temizlemek için herhangi bir eczaneden sinüs temizleme kitlerinden alabilirsiniz. Bunu yapmak alerjik reaksiyonların önüne geçmek konusunda size yardımcı olacaktır.

Akıllıca egzersiz yapın

Eğer polenlerin yoğun olduğu bir mevsimdeyseniz kapalı bir alanda egzersiz yapabilirsiniz. Eğer açık havayı tercih edecekseniz de sabahın erken saatlerini tercih edin. Egzersiziniz bittikten sonra kıyafetlerinizi çıkarın ve polenlerden kurtulmak için elinizi ve yüzünüzü yıkayın.