Antalya'nın Alanya ilçesindeki her yıl binlerce turistin uğrak yeri haline gelen Damlataş Mağarası, şifa arayanların da ilgi odağı. 1948 yılında taş ocağı açılması için patlatılan dinamit sonrasında tesadüfen bulunan mağara, sağlık turizmi açısından da önem arz ediyor.

 

Sarkıtlardan damlayan sular dolayısıyla Damlataş olarak adlandırılan mağaraya, doktorların yazdığı raporla gelen hastalar, 21 gün boyunca 4'er saat, yaz kış aynı nem ve sıcaklıktaki mağarada kalıyor.

 

Damlataş, Türkiye'nin aydınlatılarak turizme açılan ilk mağarası olma özelliğini de taşıyor.

 

Astım hastalarına iyi geldiği belirtilen mağarayı yerli tatilcilerin yanı sıra başta Ruslar ve Almanlar olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistler de ziyaret ediyor. 2015 yılında 260 bin 125 kişinin ziyaret ettiği mağarada, 2 bin 665 hasta şifa bulmaya çalıştı.

Bu yılın ilk üç ayında ise 16 bin 170 kişi mağarayı gezerken, şifa bulmak amaçlı ziyaret edenlerin sayısı ise 630 oldu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tarihi, doğası ve kültürel mekanlarıyla Türkiye'nin popüler turizm merkezlerinden biri olan ilçenin son yıllarda sağlık turizminde de önem arz ettiğini söyledi.

Başkan Yücel, Damlataş Mağarası'na son 3 yılda astım hastası ziyaretçilerinin arttığını vurguladı.

2017 yılının ilk üç ayında Rusya'dan 50, Almanya'dan 30 ve Ukrayna'dan 10 astım hastası turist şifa bulmak için Damlataş Mağarası'nı gezti ve uzun süreli kaldı.