Dünyanın en zengin adamı- Bill Gates Microsoft'un kurucusu ve efsanevi CEO'su Bill Gates, dünyanın en zengin adamı unvanını kimselere kaptırmıyor. 80 milyar dolarlık bir servetin sahibi Gates, kırılması en zor rekorlarından birini de elinde tutuyor.


Diliyle en fazla ağırlığı kaldırabilen adam- Thomas Blackthorne Thomas Blackthorne, sadece dilini kullanarak 12, 5 kilogram ağırlığı kaldırmayı başardı. Blackthorne'un rekoru 2004 yılından beri kırılamıyor.


En fazla dava açma rekoru- Jonathan Lee Riches Jonathan Lee Riches, herkesden biraz farklı bir özelliğe sahip. Bu adam tam 4 bin kez dava açtığı için Guiness Rekorlar Kitabı'nda yerini aldı. Şikayetçi olduklarından bazıları ise şunlar: Justin Timberlake, John McCain, NASA, Bill Gates, David Beckham, Steve Jobs, eBay, Amazon.com, Barack Obama, Jennifer Lopez, Britney Spears, Yahoo ve Eyfel Kulesi...

Atom bombasından kurtulma rekoru- Tsutomu Yamaguchi adece iki şehire atom bombası atıldı, bu adam ikisinde de o şehirlerdeydi. Tsutomu Yamaguchi, hayatında iki kez patlayan atom bombalarından sağ kurtulmayı başarmış. 1916 yılında Japonya'nın Nagazaki kentinde doğan Yamaguchi, atom bombası patladığı sırada iş için gittiği Hiroşima'da bulunuyordu. Yaşananların ardından Nagazaki'deki evine dönen talihsiz adam burada ikinci atom bombasına yakalandı. Ancak ikisinden de sağ kurtulmayı başararak, kolay kolay kırılamayacak bir rekorun sahibi oldu.

Herşeyi yeme rekoru- Michel Lotito 'Bay her şeyi yiyen' adıyla ün yapan Michel Lotito, doğuştan gelen bir yeteneğe sahip. Sindirim sistemi herhangi bir insanınkinden çok daha aktif çalışan Lolito, cam, metal, demir, tahta, yün ne bulursa yiyebiliyor. Lolito'nun 18 bisiklet yemişliği var. 2007 yılında ölene kadar 18 bisiklet, 15 alışveriş arabası, 7 televizyon, 6 avize, 2 yatak, 1 kayak takımı, 1 tabut, 1 bilgisayar, 1 de araba yedi.


En fazla rekora sahip olma rekoru - Ashrita Furman Guinness Rekorlar Kitabı'nda 200 farklı dalda rekoru bulunan Ashrita Furman kırılması imkansız bir rekoru elinde bulunduruyor. 62 yaşındaki Furman,

Dünyanın en ağır uçağını çekme rekoru- Kevin Fast Dünyanın en güçlü adamı unvanına sahip Kevin Fast, dünyanın en ağır uçağını çekerek kırılması en zor rekorlardan birinin altına imzasını attı. Yaşına hiç aldırmayan Fast, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bu kez 65 tonluk Airbus 320 tipi uçağı tam 20 metre çekerek rekor kırdı.

Elektrik adam- Roy Sullivan Roy Sullivan için dünyanın en şansız adamı denilebilir. Şanssız çünkü: Sullivan'a tam 7 kez yıldırım çarptı. İstastiklere göre herhangi birisini yıldırım çarpma olasılığı binde üç. Birisini yedi kere yıldırım çarpma olasılığı ise 22,000,000,000,000,000,000,000,000’da 1. Altıncı çarpılmasından sonra Sullivan, kaçtığı bulutların onu takip ettiğini söyledi ve ne yazıktır ki Sullivan 71 yaşına geldiğinde intihar etti ve geriye 'kırılması imkansız' bir rekor bıraktı.

Dünyanın en uzun adamı- Sultan Kösen Guinness Rekorlar Kitabı'na göre yeryüzünün yaşayan en uzun insanı Sultan Kösen'in boyu 2 metre 51 santimetre. Boyundaki aşırı uzama hipofiz bezindeki aşırı büyüme hormonu salgılayan bir tümöre bağlıdır. Ve bu hastalığı onu kırılması zor bir dünya rekorunun parçası haline getirdi.

Tek elle şınav çekme rekoru- Paddy Doyle 'Dünya Egzersiz Dayanıklılığı Şampiyonu' Paddy Doyle, 5 saatte 5 bin 260 şınav çekerek kırılması zor bir rekora imza atmış. Doyle'nin bir yılda çektiği şınav sayısı ise tam 1.5 milyon.

Dünyanın en hızlı adamı- Usain Bolt 2009 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 m ve 200 m yarışlarında, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu elinde bulunduran ilk sporcu unvanına sahip Usain Bolt'un rekoru henüz kırılamadı. Bolt, 100 metreyi 10 saniyeden kısa bir sürede tamamladı.

Dünyanın en şişman adamı- John Brower Minnoch Dünya tarihinde gelmiş geçmiş en kilolu insan olarak tarihe geçen John Brower Minnoch635 kiloluk ağırlığı ile 'Dünyanın En Kilolu İnsanları' listesinde hâӀâ ilk sıradaki yerini korumaktadır. John Brower Minnoch 1983 yılında 42 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Dünyanın en büyük pazuları- Moustafa Ismail Mısır vatandaşı Moustafa Ismail, 65 santimetrelik pazularıyla Guiness Rekorlar Kitabı'nda yer alıyor.

En çok uçağı indirmeyi başaran pilot- Eric Melrose Brown İngiliz pilot Eric Melrose Brown, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde kırılması çok zor bir rekorun sahibi. Görevi boyunca 485 uçağı başarılı bir şekilde yere indirmeyi başaran kaptan pilotun rekoru da henüz kırılamamış.

En çok abonesi olan Youtube kanalı sahibi- PewDiePie PewDiePie takma adıyla ünlenen Felix Arvid Ulf Kjellberg henüz 27 yaşında olmasına rağmen en çok rağbet gören Youtube ünlüsü. Video oyunu yorumcusu PewDiePie'ın 2016 itibariyle 50 milyon abonesi bulunuyor.

 

sonhaber.in