E-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri nedir ve neler sunuyor?

E-Yoklama hizmeti, adından da anlaşılacağı üzere, askere gidecek vatandaşlar için gelecek. Bununla birlikte, kullanıcılara 14 gün sonra hizmete sunulacak.

Bakanlıkların iş birliği ile yapılan hizmet, yoklama işlemlerin için talep edilen bilgi formları e-Devlet sitesi üzerinden doldurulacak. Doldurulan bilgi formları, aile hekimine giderek yoklama işlemleri gerçekleştirilebilecek. Bu hizmetlerin yanında vatandaşlar, askerlik şubesine gitmeden, sağlık muayeneleri için işlemlerini E-Devlet üzerinden de yapabilecek. Bunun dışında,  günlerce uğraşılan bazı işlemler yeni hizmet sayesinde, kısa bir zaman içinde halledilebilecek.

Ayrıca uygulama, Manisa ve Ankara illerinde de test edildi. Test edilen hizmet, E-Devlet üzerinden askerlik yoklaması olarak geçiyor. Buna ek olarak, 14 gün sonra hizmete sunulmasının nedeni, uygulamaya yönelik iyileştirilmelerin olması diyebiliriz. Bu iyileştirilmenin ardından hizmet, tüm Türkiye’ye sunulacak.

Sonuç olarak yeni çıkacak hizmet, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için de büyük kolaylık sağlayacak. Bu kolaylıklar, işlemlerin hızlı yapılmasına olana sağlayacak ve maddi açıdan da vatandaşlara kolaylık sağlayacak.

Kaynak:Shiftdelete.net