Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, kamuoyunda kendileri hakkında çıkan haberlere yönelik açıklamada bulundu. Depolama alanları Hurma, Gürsu ve Kundu'nun odaya devrinin söz konusu olmadığını belirten Arslan, oda tarafından temizlik ve diğer kontrolleri sağlanan depolama alanlarında kendilerine ulaşan bir şikayet olmadığını kaydetti. Suç işleyen şoförlere uygulanan cezaların Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kesildiğini dile getiren Arslan, cezaların büyük bölümününün sabah ilk sefer sırasına gelmemek ve akşam son sefer sıra terk, durakta durmamak, sigara içmek ve klima çalıştırmamak gibi suçlardan kaynaklandığını söyledi. Cezaların ağır olduğunun belediyeye iletildiğini anlatan Arslan, belediyenin bu konuda çalışması olduğunu söyledi.

ARAÇLARDAN TOPLANAN 100 LİRA ODA İÇİN

Yasin Arslan, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın geçmiş dönemlerde bünyesinde çalıştırdığı kişilerin açtığı davalar, önceki başkanların imzaladığı sözleşmelerden kaynaklı davalar, çek davası, seminer ve reklama yönelik taahhütlerin yerine getirilmemesi nedeniyle odanın maddi açıdan zorluk çektiğini söyledi. Bu zorluğu aşmak için genel kurulda aylık araç başı 100 lira toplanması kararı alındığını kaydeden Arslan, “Bu alınan karar neticesinde; esnafımızın hür iradeleri ile ıslak imzalı odamıza ve Ulaşım Dairesi'ne vermiş oldukları 100 lira kesinti, odamıza ait resmi banka hesabına yatırılmaktaydı. Esnafımızın hür iradesi ve ıslak imzalı olarak verdikleri ödeme talimatlarının yasal olmadığını yazanları kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Kaldı ki önümüzdeki süreçte ödeme talimatlarının tamamının direkt banka hesapları üzerinden gerçekleşmesini Ulaşım A.Ş talep etmiştir. Bu borçlar odamıza ait borçlar olduğu için oda başkanı ve yönetimin kimler olduğu gözetilmeksizin, resmi olarak ödenmek zorundadır" diye konuştu.

'SİYASET YAPMIYORUM'

Kendisinin siyaset yapmakla eleştirildiğini belirten Arslan, bir dönem kendisinin AK Parti, bir dönem ise CHP'li olmakla suçlandığını aktardı. Yaptığı bütün çalışmaların odaya hizmet maksadı taşıdığını kaydeden Arslan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ile sorunların çözümü için Gazipaşa'dan Kaş'a bizi nereye çağırır ise orada olurum ve uyum içerisinde birlikte çalışırım. Bu durumu siyaset yapmak olarak gören ahlak ve terbiye yoksunu kişileri Antalya kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Siyasete girmek gibi bir düşüncem ve kararım olması durumunda seçimlerde odaya başkan adayı olmadan ilan ederim" dedi.