Apple artırılmış gerçeklik gözlükleri ne zaman çıkacak?

Nikkei Asian Review’in haberine göre, Tayvan merkezli Catcher şirketinin başkanı Allen Horng artırılmış gerçeklik ürünlerinin hem iyi gözükmesigerektiğini hem de giyebilecek kadar hafif olması gerektiğinin altını çizmiş durumda. Öte yandan bunları sağlamak için üstesinden gelinmesi gereken birçok zorluk olduğu ifade ediliyor.

Horng hangi şirketin artırılmış gerçeklik ürünün arkasında olduğunu paylaşmıyor ancak yapılan yorumların ve şirketin Apple ile olan ilişkisinin Apple Glasses ürününe işaret ettiği düşünülüyor.

Şu an için Cupertino cephesinin akıllı gözlüklerin iPhone ile sorunsuz bağlanması ve giyenin görüş alanı içerisinde görüntü ve diğer bilgilerigöstermesi için çalıştığı söyleniyor. Şimdiden çeşitli farklı türlerde prototipler üretildiği ancak lansmanın hala oldukça uzak olduğu da detaylar arasında.

Tim Cook’un da şimdiye kadarki demeçlerinde artırılmış gerçeklik ile yakından ilgilendiği dikkat çekiyor. Kendisinin şu anki teknolojinin kaliteli bir gözlük üretmek için yeterli olmadığını ve gereken ekran teknolojisi için çok büyük zorluklar olduğunu söylediğini de hatırlatalım.Gidişatta bakılırsa gelecek yıl gelebileceği söylenen akıllı gözlükler için daha uzunca bir süre beklememiz gerekecek.apple

Kaynak:Shıftdelete.net