San Francisco’da bir federal mahkemeye açılan şikayet, Apple’ın iTunes müşterilerinin verilerini ifşa etmesinin yalnızca yasadışı olmadığını, ayrıca son derece tehlikeli olduğunu iddia ediyor. Davacılar, herhangi bir kişinin ya da işletmenin, “Apple’dan müzik satın alan, 80 bin doların üzerinde geliri olan, 70 yaşın üzerindeki evli, kolej eğitimi görmüş kadınların adı ve adresleri” olan bir liste kiralayabileceğini söylüyor. Davacılar aynı zamanda “Böyle bir liste, listelenen bin müşteri başına 136 dolar karşılığında satılıyor.” diye ekledi.  

 

 

Her eyalet için farklı gizlilik yasalarına dayanarak, dava Apple tarafından ifşa edilen Rhode Island’daki her iTunes müşterisi için 250 dolar, Michigan’daki her müşteri için 5.000 dolar ödemesini istemekte.  

 

Facebook, 87 milyon kullanıcının verilerinin yalnızca araştırma amacıyla Prof.Aleksandr Kogan’a açıklanmasına izin vermişti. Kogan sırt çevirdi ve bilgileri 2016 Trump başkanlık kampanyası için Cambridge Analytica’ya sattı. Bu süre zarfında Tim Cook’a Facebook CEO’su Mark Zuckerberg olsaydı ne yapacağı sorulduğunda Cook, “Bu durumda olmazdım. Müşterimiz ürünümüz olsaydı tonlarca para kazanırdık, bunu yapmamayı seçtik” dedi.