Kafa üstü Apple kulaklığı nasıl olacak?

Konsept tasarımları ile dikkat çeken Martin Hajek, bugün merakla beklenen kafa üstü Apple kulaklığı hakkında çizimlerini paylaştı. HomePod‘un tasarımından ilham alınarak hazırlanan bu konseptte, kulaklığın şarj olabilmesi için ayrı bir istasyon ile geleceği görünüyor.

Siri destekli olması beklenen kafa üstü kulaklığın, Eylül ayında düzenlenecek yeni iPhone etkinliğinde tanıtılacağı söyleniyor. Beats’in bass odaklı kulaklıklarının aksine daha çok akustik odaklı kulaklık olması beklenen bu modelde, gürültü engelleme özelliğinin de yer alacağı söyleniyor.

Bağlantı noktasında Apple W2 çipini barındırması beklenen bu kulaklık, tüm hünerlerini iOS‘te sergileyecek. Ancak kulaklığın Android‘de çalışmama gibi bir ihtimali bulunuyor.

Bildiğiniz gibi Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod sadece iOS ve macOS işletim sistemlerinde çalışıyor. HomePod, kişisel bilgileri barındırdığı için güvenlikamaçlı Android kullanıcılarına sunulmamıştı. Eğer Apple, sadece kulaklık değil kişisel taşınabilir bir asistan üretmeyi planlıyorsa, bunu yine Android platformuna sunmayacaktır.

Kaynak:Shiftdelete.net