Dört ayaklı robotlar son yıllarda şaşırtıcı derecede hızlı bir şekilde gelişti. Özellikle endüstriyel ortamlarda kullanımları daha sıradan hale gelmeye başladı. Bu alandaki örneklerden biri de birkaç yıl önce ETH Zurih’te ortaya çıkan dört ayaklı Anymal robottur. Ticari olarak piyasaya sürülecek olan bu robot, artık tek başına asansör kullanabilecek hale geldi.

Robotun petrol ve doğal gaz platformları, mayın arama gibi işlemlerde aktif olarak kullanılması bekleniyor. Yani temel bir güvenlik gözetleme cihazı olarak görev alacak. Eklenen son özellikleri ile asansöre binerken dahi insan yardımına ihtiyaç duymayacak.

Yaklaşık 30 kg ağrılığında dört ayaklı Anymal robot, bir insan hızına eşdeğer bir hızda hareket edebiliyor. Yaptığı görevin zorluğuna bağlı olarak tek bir şarj ile 2-4 saat kadar çalışabiliyor. Özerk bir şekilde çalışan robot henüz satışa sunulmadığı için fiyatı bilinmiyor. Endüstriyel alanda kullanılması beklenen robotun, Ghost Minitaur robot gibi 11.500 dolar civarında fiyattan satılabileceği tahmin ediliyor. 

Kaynak:SHIFTDELETE.NET