1- Şehrin Havası

Yaz-kış ıslak tişörtlerle gezmeye hazır mısınız? Yazın çok sıcak bu memleket. 1-1,5 ay boyunca gece-gündüz fark etmeden sürekli terleyeceksiniz. Kışın da uzun süren yağmurlardan dolayı ıslanacaksınız. Buna hazır olun. Ama iklimi genel olarak başka şehirler ile kıyasladığınızda iyidir. 

2- Turunçlar

Yol ortasında bir çok ağaçta portakal sandığınız meyveler aslında turunçtur ve yenmez. Deneyenler mutlaka olmuştur. Saatlerce ağzınızdan gitmeyen acı bir tat bırakır. Neyse biz uyaralım. Antalya’daki hayatınız tatlı tatlı olsun inşallah. Bu arada o meyvelerden çok güzel turunç reçeli olur. Mutlaka deneyin. 

3- Turist Sayısının Fazlalığı

Bu şehre yılda 10 milyondan fazla turist gelip gidiyor arkadaşlar. O yüzden sokakta, parklarda, alışveriş merkezlerinde sürekli farklı milletlerden insanlar göreceksiniz şaşırmayın. Hatta o insanlarla tanışın. Onlar bu şehre mükemmel buldukları için tatile geliyorlar.

4- Konyaaltı Caddesi’nin Konyaaltı Sahili’nin Olduğu Yerde Olmaması

Bir çok Antalyalının belki daha önce farketmediği bir mevzu olabilir. Konyaaltı Caddesi Konyaaltı Sahili’nin olduğu yerde değildir. Sahilin olduğu yerdeki cadde Akdeniz Bulvarı’dır. Konyaaltı Caddesi varyanttan yukarıya çıktığınızda göreceğiniz caddedir. Aman kaybolmayın.

5- Temiz Hava

Yani biz Türkiye’nin farklı şehirlerinden geldiğimizden biliyoruz bu şehrin havası diğer şehirlere göre çok çok daha temiz. Sabah uyandığında cama çıkıp şöyle derin bir nefes aldığında ciğerlerine giren hava çabuk ayılmana sebep oluyor.

6- Tahinli ve Haşlanmış Yumurtalı Antalya Usulü Piyaz

Antalya’ya gelmeden önce piyazı sadece kuru fasulye maydonoz soğan ve zeytinyağlı bir çeşit meze gibi biliyordunuz muhtemelen ya da öyle bir şey. Ama burada piyaz farklı. Piyaz istediğinizde masanıza ana malzemeleri kuru fasulye tahin ve haşlanmış yumurtadan kendine has bir piyaz tabağı geliyor. Başta tuhaf gelebilir. Ama lezzetlidir. Deneyin pişman olmazsınız.

7- Lara'nın Okunuşu

Başlığı okurken Lara diye okudunuz değil mi? Ama Muratpaşa’nın bir semti olan Lara, Laaara diye okunur. Duyduğunuzda şaşırmayın.

 

Kaynak: antalyacityzone.com