Kasadaki paranın da kredi parası olduğunu söyleyen kardeşler, marketi boş bırakmanın kurbanı oldu.

 

Olay 23.00 sıralarında Ulus Mahallesi Yahya Kemal Caddesi üzerinde bulunan Irmak Market’te 22.58 sıralarında meydana geldi. Yaklaşık 6 ay önce bankadan kredi çekerek açtıkları marketlerini gece-gündüz vardiyasıyla birlikte işleten 44 Yaşındaki Yılmaz Orhan ile 41 yaşındaki Sinan Orhan, marketlerine giren jet hırsızın kurbanı oldu.

 

Akşam 22.30 sıralarında abisi Yılmaz Orhan’dan marketi devralan Sinan Orhan, dışarıda meşrubat dolaplarını düzenlerken, marketin boş olduğunu fırsat bilen bir hırsız, içeriye girerek Yılmaz Orhan’ın bir hafta önce marketlerini geliştirmek bankadan krediyle çekip kasaya koyduğu 12 bin lirayı çalarak kayıplara karıştı.


 

Kasayı açınca şok oldu

 

Markete önce yürüyerek gelen ve içeride 30 saniye içerisinde 12 bin lirayı aldıktan sonra koşarak ara sokaklara kaçan hırsızın görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. Hiçbir şeyden haberi olmadan dolapları düzenlemeye devam eden Orhan ise, daha sonra markete gelen bir müşteriye para üstü vereceği sırada kasada paraların olmadığını görünce şok oldu. Önce abisini arayan Orhan, daha sonra 155’i arayarak durumu polise haber verdi.


 

“Bir hafta önce kardeşim kredi çekmişti”

 

Olayı anlatan Sinan Orhan, “Dolapları doldururken kapıyı göremiyordum. Müşteri geldi o sırada. Ben içeri girdiğimde kasaya baktım, kasadan paraları almış. 12 bin liranın üstünde para var. Bu paranın 7 bin 500 lirası bir hafta önce kardeşim kredi çekmişti. Kalanı da sigaracıdan borç almıştım, yarın parasını verecektim” diye konuştu.

 

Öte yandan polis hırsızı bulmak için çevrede araştırma başlattı.