Antalya’da bugün yerel seçim gerçekleşse ORC’nin araştırmasına göre AK Parti kazanır.

Yaptığı anketlerle kamuoyunun nabzını tutan ORC,  geçtiğimiz günlerde 30 Büyükşehir anketi yayınlamıştı. Bu defa da Akdeniz Bölgesi'ne özel anket çalışması yapıldı.  Çalışma 12-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Hatay, Antalya ve Adana’da toplam 5400 kişi ile yüz yüze ve telefon destekli cati yöntemiyle gerçekleştirildi. Buna göre Akdeniz'deki 3 büyükşehirin 2'sinde sürpriz var.

ORC'nin Antalya-Hatay-Adana araştırması

"Bu pazar yerel seçim olsa" CHP Hatay'ı, MHP de Adana'yı kaybediyor. Böylelikle AK Parti 3 büyükşehiri kazanıyor.

Ankete göre Antalya’da AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu pazar seçim olsa yüzde 39.0 ile yerini korurken, CHP YÜZDE 37.1 ile ikinci sırada yer alacaktı. ORC’nin gerçekleştirdiği ankete göre gelecek seçimde Antalya’da AK Parti ve CHP arasında büyük bir yarış olacak.

Antalya’da gerçekleştirilen ankette, ‘Vatandaşların başarılı bulduğu ve önümüzdeki dönemde siyasette aktif olması istediği isimler’ soruldu. Vatandaşların istedikleri ilk 5 kişiden 2’si AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milletvekili Mustafa Köse 2’si CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Miletvekili Devrim Kök ve 1’i MHP’li Milletvekili Mehmet Günal.

 

KANALV.COM.TR