Güvenlik kameralarına yakalanan şahıs cemaatin fark etmesinin ardından kaçtı.

 

Edinilen bilgiye göre saat 03.00 sırasında Konyaaltı ilçesi Atatürk Bulvarı Arapsuyu Mahallesi’ndeki bir banka şubesine gelen ve henüz kimliği belirlenemeyen eli baltalı kişi, bankanın camlarını kırdı. Müşteri temsilcisinin masasına baltayı saplayan şahıs, bankanın standına "Ödemeli ara, ödemesiz arasan da olur" notunu bırakarak yakınlardaki bir camiye gitti. Saat 04.00 sıralarında camiye gelen şahıs, kısa süre ayakta bekleyip içeriyi kontrol etti. Cemaatin yanına bağdaş kurup oturan şüpheli, bir süre bekledikten sonra yanında bulunan not defterine yazılar yazmaya başladı. İmama, camiye ve dine karşı hakaret içerikli 32 adet not yazan şahıs ardından camiden çıkarken bir cemaatle de ayaküstü sohbet edip kayıplara karıştı.

 

Notları gören bir vatandaş, durumu caminin imamı Emre Akbaş’a bildirdi. Akbaş da durumu polise haber verdi. Polis ekipleri incelemesinde şahsın bankaya saldıran kişi olduğunu tespit etti. Polis bankaya saldıran ve camiye hakaret içeren notlar bırakan şahsı yakalamak için çalışma başlattı.


 

"Mukabele okurken caminin ortasında kağıtlar yazmaya başladı"

 

İmam Emre Akbaş, sabah namazı öncesinde mukabele okuduklarını hatırlatarak, "Bu esnada şahıs geldi. Tuhaf hareketler yaptı. Mukabele okurken caminin ortasında kağıtlar yazmaya başladı. Çıkışa da kağıtlar bırakmış. 30-35 adet not vardı. Camiye, cemaate imamlara yönelik hakaret vardı. Dini sabotaj etme gibi bir durum vardı. Bankaya saldırmış, ondan sonra da buraya gelmiş. Normal bir cemaat gibi takılıyor, biz hakaretlerini de güvenlik kamerasından takip ettik" dedi