Ancak yaşamak, görmek ve bizzat gezmek gerekir. Bu doğa harikası şehir her türlü güzelliği bünyesinde barındır. Antalya da olmayan bir turizm çeşit'i yoktur. O Torosların muhteşem havası ve o dağlara paralel müthiş mavilikler. Uçsuz bucaksız sahiller, plajlar ve koyları görmeden ölmemek gerekir. Mavinin her tonu ile mavi bayraklı sularda yüzmeden olur mu? Tarihi Kale içi, turistik çarşıları, mağaraları, müzeleri, doğal güzellikleri, koyları saymakla bitmeyen güzellikleri ayrıntılı bir şekilde size anlatmaya çalıştık. Lütfen kemerlerinizi bağlayın ve sayfada yolculuğun tadını çıkarın. Bu güzelliklere ulaşmak için Antalya Araç Kiralama şirketlerini, en uygun fiyatlarla kullanabilirsiniz.

Antalya Gezi Rehberi sayfamızda Antalya Merkez'in muhakkak gezilip görülmesi gereken en iyi 10 yerini, doğal güzellikler, tarihi eserler, antik kentler, plajlar, müzeler, mağaralar arasından dikkatlice seçerek sizin için derledik. Aşağıda yer alan Antalya Merkez'de gezilecek yerlerin dilerseniz özet bilgileri üzerine tıklayarak gezilecek yerin detaylı bilgi, geniş resim albümü ve ulaşım haritasına ulaşıp daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Manavgat - Side gezilip görülecek yerler sayfamızın yörede yapacağınız gezilerde sizlere iyi bir rehber olması dileğiyle

1- KALEİÇİ 

Antalya Kaleiçi semti antik çağ kalıntıları içeren önemli bir turizm noktasıdır. Bu kalıntılar bölgeyi çevreleyen surlar ve iç limanda yer alan liman mendireğinin bir kısmıdır. Bölgeyi içten ve dıştan saran Surlar, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait ortak eserdir. Bölgede surların içinde 3000 kadar ev bulunmaktadır. Binaların karakteristik yapıları Antalya'nın sadece mimari tarihi hakkında fikir vermekle kalmaz, aynı zamanda bölgedeki yaşam tarzını, gelenek ve görenekleri en iyi şekilde yansıtır.

2- Düden Şelalesi

Düden Şelâlesi Antalya il merkezinin yaklaşık 10 km. kuzeydoğusunda Kepez Şelale Mahallesinde yer alır. Düden şelâlesi, Antalya'yı simgeleyen tabiat güzelliklerindendir. 20 metre yükseklikten dökülür. Ana kaynağı Kırkgöz mevkisidir

3- Karain Mağarası

Lütfen Dikkat: İnsanlık tarihine ışık tutan böyle bir mağaranın ülkemizde bulunmasının kıymetini hep birlikte bilelim. Ona önce biz bu ülkenin insanları olarak sahip çıkalım, koruyalım, kollayalım. Mağaraya tırmanma merdivenleri boyunca çok sık aralıklarla ve dinlenme alanlarında bu güzel düzenlemeyi yapanlar bol miktarda çöp kutuları koymuşlar. Çöplerimizi gelişi güzel etrafa değil bu kutuların içine atalım. Çevre temizliğine önem verelim. Vermeyenleri uyaralım. Karain Mağarası Antalya'ya 27 km uzaklıktadır. 1946 yılından beri kazılar .

4- Antalya Müzesi

Antalya Müzesi, 1922 yılında öğretmen Süleyman Fikri Erten tarafından 1. Dünya savaşından sonra bölgeye gelen işgal güçlerinin yağmasından kurtarılan eserlerin korunması amacıyla kuruldu. İlk olarak Kaleiçi'nde bulunan Alaaddin Cami'de, daha donra Yivli Cami'de yer alan Müze 1972 yılında bugünkü binasına taşındı. Antalya Müzesi bugün 30.000 metre kareyi kaplayan bir alanda 14 sergi salonu ile heykel ve değişik eserlerin sergilendiği açık hava galerileri ve bahçeden oluşmaktadır.

5- Yivli Minare Külliyesi

Yivli Minare, Antalya'daki ilk İslam yapılarındandır. 13. yüzyıla ait bir Selçuklu eseridir