Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaş memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında toplu ulaşım sürücülerini ünlü kişisel gelişim uzmanı Şaban Kızıldağ ile buluşturdu. Sürücülere motivasyon ve iletişim eğitimi veren Kızıldağ, “Mazeret yok” dedi. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ulaşım esnafı için ‘Toplu Taşıma Sürücü Eğitimi’ düzenledi. Cam Piramit’te düzenlenen “Motivasyon ve İletişim” konulu eğitime Türkiye’nin en ünlü kişisel gelişim uzmanı ve yaşam koçlarından Şaban Kızıldağ konuşmacı olarak katıldı.
 

 


Başkan Türel’i temsil ediyorsunuz

 


Kişisel gelişim uzmanı Şaban Kızıldağ, ulaşım esnafına seslenerek, “Sizler otobüslerinizin şoför koltuklarında aslında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i temsil ediyorsunuz. Otobüslerinize her gün binen yolcular sizleri görüyor. Sizlerin güler yüzünü, ilginizi önemsiyor. İşte burada ‘kişiler arası iletişim’ öne çıkıyor. Bizim ülkemizde asansörde kimse birbirine selam vermez, aynaya bakar” diye konuştu. İnsanların mazeret üretme alışkanlıkları olduğunu da vurgulayan Kızıldağ, “Mazeret insanın başkasına değil, kendine söylediği en büyük yalan. Her şeye bir bahanemiz var. Unutmayınız; mazeret yok” dedi.

Anılarla gülümsetti
Şaban Kızıldağ, semineri anılarından yola çıkarak farklı meslek ve yaşamlardan verdiği renkli örneklerle sürdürdü. Kızıldağ, “Okulda sadece sözlüye kaldırıp konuşturdular hepimizi. Bundan dolayı da bu ülke insanının yüzde 80'i ölümden sonra en çok topluluk önünde konuşmaktan korkuyor. Adam 10 bin kişiyi yönetiyor ama 'çık 10 dakika konuş' dediğinizde 'acaba kaç verirler?' diye sözlü psikolojisiyle elini, kolunu, yüzünü oynatamıyor.”
 


İlkokul anıları gülümsetti

 


Dr. Şaban Kızıldağ ilkokul günlerini de hatırlatarak "Ben siyah önlük günlerindenim. Okulumun ilk günü, karakterimin oluştuğu ikinci duraktır. O zaman biz önde veliler arkadaydı. Uzun boylu bir adam kürsüye çıkarak ’oğlum’ diye seslenmişti ve ’evladım arkadaşının ensesinden hiza al’ diye bağırdı. O kişi okulun müdür muaviniydi. Komutu anladım, ama enseyi tutturamadım. Hiza olayı hala devam ediyor. Dünyanın hiçbir tarafında bizim gibi hizaya giren başka ülke vatandaşı yok" diye konuştu.
Salonda bulunan izleyicilere çeşitli hareketler yaptıran Kızıldağ’ın konferansı bol kahkahalı ve eğlenceli görüntülere sahne oldu.