Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ndeki 23 engelli gencin yapacağı bir günlük temsili askerlik için belediye önünde tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mustafa Gürbüz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, belediye çalışanları ve asker adaylarının aileleri katıldı. Davul zurna eşliğinde, engelli gençlerin ellerine asker kınası yakıldı. Kına yakıldığı esnada bazı aileler gözyaşlarını tutamadı. Davul ve zurnanın sesiyle oynayan gençlerden bedensel engelli olan da babasının omzunda eğlendi. Genel Sekreter Gürbüz, askerlere zarf içinde cep harçlığı, ailelere de çiçek verdi. Antalya 3'üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler, belediyenin araçlarıyla askerliğe uğurlandı.

'GELENEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Genel Sekreter Vekili Mustafa Gürbüz, birkaç gündür engellilere yönelik festivali sürdürdüklerini söyledi. Festival kapsamında temsili de olsa özel gençleri bir günlük askere uğurladıklarını belirten Gürbüz, “Başkanımız Muhittin Böcek, bu geleneği devam ettiriyor. Engellilere yönelik projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Gençlerimiz hem üretecek hem kazanacak" dedi.

AİLELER DUYGULANDI

Törende gözyaşlarını tutamayan anne Emine Maden, duygularını birkaç cümle ile ifade etmesinin zor olduğunu söyledi. Maden, “Mutluyuz, gururluyuz, çok onurluyuz. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Necla Coşkuner de çok mutlu olduklarını söyledi. Coşkuner, “Çocuklarımız için çok iyi oldu. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Yaşamayacağımız bir duyguyu bize bir şekilde sağlayan belediyemize teşekkür ederiz" dedi.