Akdeniz Oyunları'nda üst üste ikinci kez şampiyon olarak önemli bir başarıya imza atan milli karateci Tuba Yakan, kasım ayında İspanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak olimpiyat vizesi almayı hedefliyor.

Kızı Derin'e hamile olduğu süreçte aktif kariyerine 1,5 yıl ara veren ve Kocaeli'de düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak eski günlerine hızlı bir dönüş yapan Tuba Yakan, tatamide elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Son olarak haziran ayında İspanya'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanarak 2013 yılındaki derecesini tekrarlayan Tuba, kasım ayında aynı ülkede gerçekleştirilecek Dünya Karate Şampiyonası'nda kürsüye çıkarak Tokyo biletini garantilemek istiyor.

"Ülkem ve kızım için savaşacağım"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'un başarılı karatecilerinden 27 yaşındaki Tuba Yakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018'in önemli hedeflerle yola çıktıkları bir yıl olduğunu söyledi.

Eylül ayında olimpiyatlar için puanlama maçlarının başlayacağını, kasım ayında da İspanya'da Dünya Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğine dikkati çeken Tuba Yakan, "Benim sıkletimde birçok iyi rakip var ama iyi motive olursam hepsini yenebiliyorum. Kürsü hep değişiyor bizde. Ben iyi motive olursam, iyi hazırlanırsam olimpiyatlara gidebileceğimi düşünüyorum. Anne olmanın gücüyle ülkem ve kızım için savaşacağım. Avrupa'da anne olarak Türkiye'ye ilk altın madalyayı getiren bendim, inşallah olimpiyatlarda da ilk ben olurum ve tarihe geçerim. Olimpiyatlarda şampiyon olup tarih yazmayı ve anne olarak altın madalya alan kadın sporcu olmayı çok istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Anne olup dönmek çok zor bir iş"

Milli karateci Tuba, kızı Derin'in doğumu nedeniyle kariyerine verdiği araya ilişkin şöyle konuştu:

"Kariyerime 1,5 sene ara verdim ama karateden hiç uzaklaşmadım, hep kulüpte çocuklarla ilgilendim. Yapabiliyorsam antrenman yapmaya çalıştım ve doğumdan hemen sonra döndüm. Antrenmanlara daha fazla asıldım. Arada verdiğim için daha çok özledim karateyi. Bir kere kürsüye çıkıp İstiklal Marşı'nı okutunca insan hep o duyguyu arıyor. Ben hep o duyguyu arayarak maçlara çıkıyorum ve yapabildiğimde çok mutlu oluyorum. Tek sırrım çalışmak. İyi motive oluyorum, iyi bir eş, iyi bir anne ve iyi bir sporcu olmaya çalışıyorum."

Kendisi gibi karateci olan eşi Mehmet Yakan'la olimpiyatlara hazırlandıklarını aktaran Tuba, "Fedakarlık yapıyoruz, çocuğumuzdan ayrı kalıyoruz. Birbirimize destek oluyoruz. Eşimin de benim de hedefimiz olimpiyatlarda altın madalyayı almak, çok istiyoruz. Eğer olursa tarih yazacağız." şeklinde konuştu.

Tuba, antrenmanlara getirdiği 2 yaşındaki kızı Derin'in de karateyi çok sevdiğini söyleyerek, "Tatamiden ayrılmıyor. Antrenmanlara birlikte geliyoruz, beni taklit ediyor. Gelecekte onun da iyi bir sporcu olacağını düşünüyorum. Altyapıdaki sporcularımıza iyi örnek olmaya çalışıyorum. Anne olup bırakıp, sonra şampiyon olarak dönmek zor bir iş." dedi.