Genç şarkıcı Aleyna Tilki ve aranjör Emrah Karaduman son şarkıları "Dipsiz Kuyum'un başarısının yanı sıra çalıntı olduğu iddialarıyla gündeme geldi. Karaduman, sosyal medyada şarkının çalıntı olduğu iddiaları hakkında açıklama yaparak haberleri yalanladı.

ÇALINTI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Aleyna Tilki, aranjörü Emrah Karaduman'ın 'Bombarduman' albümünde yer alan "Dipsiz Kuyum" isimli arabesk şarkıyı seslendirmişti. Söz ve müziğinde Emrah Karaduman'ın imzası bulunan şarkı da Mevlana'dan da alıntılar yapan Karaduman'ın şarkısı Ümit Besen'in 1997 yılında söylediği, 2006'da da ünlü şarkıcı Pamela ile düet yaptığı "Seni Unutmaya Ömrüm Yeter mi?" şarkısıyla "Dipsiz Kuyum" şarkısının nakaratları neredeyse aynı olduğu iddia edildi.Aleyna Tilki'nin seslendirdiği ilk arabesk şarkı olan "Dipsiz Kuyum" aynı zamanda Bergen'in 1989 yılında seslendirdiği "Yıllar Affetmez" şarkısına da çok benzetildi.

"ÇALINTI SÖZ KONUSU DEĞİL"

 

Sosyal medyada tepki çeken çalıntı eleştirileri için açıklama yapan Emrah Karaduman "Bu arabesk müzikte 'merdiven yürüyüş' diye tabir edilen bir tarz. Birçok şarkıda kullanılıyor. Çalıntı asla söz konusu değil" dedi.

MSG KURUL BAŞKANI AYKUT GÜREL DE AÇIKLAMA YAPTI

MSG'nin ( Musiki Eseri Sahipleri Grubu) eski teknik bilim kurul başkanı Aykut Gürel'in yaptığı açıklamada,"Şarkıda, merdiven yürüyüş tekniği kullanılmış, ancak çalıntı bir durum söz konusu değil."

"MAKAM VE DUYGUSAL BENZERLİK VAR, KOPYA DEĞİL"

Ümit Besen , yakın arkadaşlarının durumu bildiren mesaj atmaları üzerine şarkıyı dinlediği, makam ve duygusal benzerliklerin olduğunu ancak birebir kopya olmadığını açıkladı.

Aleyna Tilki'nin daha önce 'Sen Olsan Bari' şarkısının klibi de çalıntı iddialarıyla sarsılmıştı. Klibin Britney Spears'ın 'Work B..ch' ve 'Crazy' şarkıları ile benzer görüntüler taşıdığı iddia edilmişti.