İşte Aleyna Tilki hakkında bilinmeyenler...

 

 

 

2000 yılında dünyaya gelen Aleyna Tilki aslen Konyalıdır. Şuanda halen lise öğrencisi olan Aleyna Tilki 1,65 boyunda ve 48 kilodadır.

Kazandığı para ile müzik eğitimini sürdüreceğini belirten Aleyna Tilki'nin annesi ise Trabzon Ofludur. Aslen Konya doğumludur babası ise Rus göçmenidir.

Aleyna Tilki, İstanbul Maltepe'de yaşıyor. Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi'nde okuyordu. Şu an ise İstek Koleji'nde eğitim hayatına devam ediyor.

2014 yılında katıldığı Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasının eleme sürecinin çok çetin geçtiğini söyleyen Tilki, defalarca reddedildiğini açıkladı. "En sonunda ayağıma geldiler, televizyona çık Aleyna dediler" ifadelerini kullanıyor. 

Aleyna Tilki, 16 yaşında Emrah Karaduman ile birlikte çıkardığı 'Cevapsız Çınlama' şarkısı ile sosyal medyanın en çok konuşulan ismi haline geldi.

Annesinin ve babasının hep şarkı söylemesini destklediğini belirten Aleyna Tilki, 2 yaşından beri şarkı söylediğini ve bu keşifi tabii ki annesinin yaptığını belirtiyor.

2 yaşında annesinin yaptığı keşif, 3 yaşında dünya starlarını taklit etmesi, 8 yaşındaki hayatını değiştiren olay ve çok daha fazlası onu günümüze taşıdı.

Yaşına rağmen milyonları deviren Aleyna Tilki her geçen gün rekorunu da geliştiriyor. Neredeyse günde bir milyonluk bir ortalama ile Youtube'un enlerine giren Tilki'nin bundan sonraki performansı da merak ediliyor. Özellikle kızların büyük ilgi gösterdiği Aleyna Instagram ve Twitter'daki takipçi sayısıyla da parmak ısırtıyor.

Bir televizyon programında verdiği röportajda psikoloji okumak istediğini söyleyen Aleyna Tilki Konservatuar girmek gibi bir düşüncesi olmadığını ve kişisel gelişim felsefe kitabı yazdığını ifade etti.

Aleyna Tilki, “Selda Bağcan hayranıyım. Küçüklükten beri onu dinliyorum. Düet yaparsam eğer Selda Bağcan’la yaparım” diyor.

Aleyna Tilki'ye ait eski görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde 9 yaşında olan Tilki, Aslı Güngör'ün Son Öpücük şarkısını söylüyor.

Anne ve babasının her an onu desteklediğini belirten Aleyna Tilki, ilk şarkıcı olmak istediğini söylediğinde 'önce okul' dediklerini belirtti. "Okul aksamadığı sürece müsaade var" dedi. Okul yaşamını ise sevdiğini şu sözlerle ifade etti: "Okullu olmak güzel çünkü kendi yaşıtlarımla buluşabileceğim tek yer okul. Dışardaki çevrem benden çok daha büyük yaştakiler."

Yetenek Sizsiniz Türkiye 7 Temmuz akşamı yayınlanan bölümünde Aleyna Tilki, ekip arkadaşlarından birini yakın zamanda kaybettiğini ve seslendirdiği şarkıyı hissederek söylediğini belirtti. "Ruhu buradaydı, yanımızda şarkı söylüyordu" açıklamalarında bulundu.

Psikolojiye de müzik kadar tutkulu olduğunu ifade ederek, psikoloji mi yoksa müzik mi sorusuna işe şöyle yanıtladı: "Psikoloji, kitap yazmak da benim için başlı başına sanat. Kitap yazmak sanatsal geliyor. Bunu müziğimle destekliyorum. Müziğimi de kitaplarımla desteklemek istiyorum. Kliniğimde müziği kullanacağım. "

Miley Cyrus, Justin Bieber, Selena Gomez gibi sanatçılar ile karşılaştırılan Aleyna Tilki'nin sık sık yurt dışına gideceği ve yeteneğini orada sergileyeceği konuşuluyordu. "Ülkemde olmaktan dolayı çok mutluyum. Yurt dışına gitmek gibi bir düşüncem yok. Ancak eğitim için gidebilirim" diyor.