Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek çevreci projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Alanya’nın çöpünden elektrik üretecek, son teknoloji entegre atık değerlendirme tesisinin temeli Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katıldığı törenle atıldı.

Bakan Çavuşoğlu açılış konuşmasında Antalya'ya yapılan yatırımlardan bahsetti, teleferik projesini hayata geçiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murt Yücel'e teşekkür etti ve  yatırımları engellediğini belirttiği Büyükşehir eski belediye başkanı Mustafa Akaydın'ı eleştirdi.

Belediyelerin yatırımda yetişemediği yerlere devletin destek vereceğini söyleyen Çavuşoğlu, belediye başkanlarına önemli bir uyarıda bulundu.

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'de yapılan tesisle birlikte turizm alarını çevre sorunlarından da kurtarılacağının altını çizerek, Ak Parti'yi çevreci olamakla suçlayanlara tesis üzerinden cevap verdi. 

Hizmetlerin Alanya için yapıldığını belirten Türel, kendilerini eleştirenlerin hizmetleri görmezlikten geldiğini de söyledi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'da bölge için çok önemli bir tesisin temelinin atıldığını belirtti ve eskilerden bir örnek vererek, tesisin özelliğini vurguladı.

Konuşmaların ardından yüklenici firma ile Bakan Çavuşoğlu projenin bitiş tarihi için pazarlık yaptı ve müteahitten 24 ayda tamamlanması planlanan projenin 15 ayda bitirilme sözü alındı.

Alanya’nın çöpünü altına çevirecek tesis, hem çöp sorununu ortadan kaldıracak hem de kent ekonomisine katkı sağlayacak.