15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Aksu Belediyesi şehit ve gazileri unutmadı, hain darbe girişimi meclis toplantısında bir kez daha lanetlendi. 

 

Muhtarların, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin ve siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı mecliste şehitler için İstiklal Marşı okunup, saygı duruşu yapıldı,  İlçe Müftüsü Mustafa Şimşek şehitlerimiz için dua okudu.

 

Ardından ise tüm parti gruplarının ortak hazırladığı darbe girişimi ile ilgili ortak bildiri okundu. 

 

''Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi, benzeri görülmemiş bir  ihanet ve terör saldırısına maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılan bu hain saldırı asla kabul edilemez. Aziz milletimiz, darbenin karşısında dik durmuş ve bu kanlı darbe girişimini canları pahasına da olsa engellemiştir. Milletimizin, devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır.''

Belediye Başkanı Halil Şahin konu ile ilgili yaptığı konuşmasında “15 Temmuz gecesini asla unutmamalı, toplum olarak her zaman hatırlamalıyız.  dedi.