Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kumluca Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 25-27 Ekim 2017 tarihleri arasında “Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Etkinlikleri” düzenlendi. Etkinlik kapsamında kanser, nedenleri, belirtileri, tarama, korunma ve erken tanı konusunda halkın bilgilendirilmesi ve farkındalığının arttırılması amaçlandı.

Toplum Sağlığı Merkezi Ekibi ve Fakülte öğrencileri tarafından 25-26 Ekim tarihlerinde Mavikent ile Beykonak Mahalleleri ziyaret edildi. Halka farkındalık eğitimi yapılarak broşürler dağıtıldı. Kumluca Cumhuriyet Meydanı’nda ise 27 Ekim’de Toplum Sağlığı Merkezi Çalışanları, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri halkla buluştu ve farkındalık çalışması yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe katılanlara teşekkür edilerek, yakalarına meme kanseri farkındalığını temsilen pembe kurdele takıldı. Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Suat Karadere’nin de katıldığı etkinlikte, meme kanserinin yanı sıra kolorektal, rahim, prostat kanserleri erken tanı ve tarama yöntemleri hakkında da bilgi verildi. Etkinlikte 180 kişiye kanser anlatıldı ve temsilen pembe kurdele takıldı.