AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ö. Fuat Günday ve Şişli ilçe teşkilatı, Muharrem ayı vesilesiyle İstanbul'da Ehlibeyt'e Muhabbet ve Muharrem ayı programını düzenledi. Programa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Dünya Ehlibeyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cenksu Üçel, Şişli Müftüsü Mustafa Bilgiç ve yazar Sinan Yağmur'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Programda ehlibeyt sevgisi işlenirken, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarına yer verildi. Ayrıca programa gelen davetlilere deyişleri dinletildi.

''O günün yezidleri ile bugünün yezidleri arasında hiçbir fark yok''
Etkinliğe katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ''Bu program katıldık ve gerçekten gönül dünyasını zenginleştirerek çıkıyoruz. AK Parti Şişli İlçe Teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten Türkiye'de birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ne anlama geldiğini ve ehlibeyt sevgisini, Muharrem ayımızı, Aşure Günümüzü hem burada konuştuk hem de İslam tarihinin en acı, en hüzünlü günü olan Kerbela'yı da anmış olduk. Bu millet bir daha böyle acılar yaşamasın. Burada şunu zikrettik: O günün yezidleri ile bugünün yezidleri arasında hiçbir fark yok. Bu coğrafyada kanın ve hüznün kuruması için bizim birliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Özellik İslam kimliği altında, Müslüman kimliği altında bir ümmeti buluşturup bu coğrafyadaki kanı hep birlikte durdurmamız gerekiyor''diye konuştu.

''En büyük ittifakımız Ehlibeyt'e muhabbettir''
Birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yapan AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ö. Fuat Günday, ''Programımızın adı; 'Ehlibeyt'e muhabbet ve Muharrem ayı'. Biz, bu programı birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize hizmet etsin diye yapıyoruz. Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki; ehlibeyt milletimizin ortak değeri ve ortak paydasıdır. Milletimizin mensup olduğu değişik mezhepler ve meşrepler olabilir. Bunlar teferruattır. Biz inanıyoruz ki; ihtilaflarımız, ittifaklarımızdan daha azdır. İttifaklarımız daha çoktur. İttifak ettiklerimizin ön plana çıkması lazım. En büyük ittifakımız ehlibeyte muhabbettir. Ehlibeytin önderleri, bizim yollarımızı aydınlatan kandillerimizdir diyor. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım. Bugün ülkemizde neredeyse her evde Ali, Zeynep, Hüseyin ismi kullanılmakta fakat asla yezid ismi kullanılmamaktadır. Bunun sebebi ehlibeyt sevgisinin içimize işlemiş olmasıdır'' şeklinde konuştu.