Kimi ağır, kimi hafif hasta ama hepsinin ortak derdi yataklarında ter içinde kalmaları.

 

Başlarında dönen vantilatörlerin nedeni ise hastanenin merkezi soğutma sisteminin arıza yapması.

 

Manavgat devlet Hastanesinde hastanenin klima sistemi arıza yapınca, hastalar, hasta yakınları ve çalışan personel perişan oldu.

 

Hasta yakınları evlerinden getirdikleri vantilatör ile hastalarını sıcaktan kurtarırken, çalışan personelde vantilatör sayesinde sıcaktan kurtulmaya çalışıyor.

 

Benzer bir olay Ağrı Devlet Hastanesinde yaşanmış ve doktorlar, bir hastabakıcının salladığı yalpaze ile ameliyat yapmayşa çalışmıştı.

 

Manavgat Devlet Hastanesinde 2015 yılında 100 yataklı hizmete giren ek binada, merkezi sistem soğutma cihazlarının çalışmaması, hasta, hasta yakınları ve çalışanları zor durumda bırakıyor.

 

Manavgat’ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle yaşanan sıkıntı had safhaya ulaşırken gerek hastalar gerekse hastane çalışanları çözümü yanlarında vantilatör getirmekte buluyor.

 

Klimaların çalışmadığı hastane odaları ve hemşire odalarında hasta ve görevliler vantilatör ile serinlemeye çalışırken ilginç görüntüler ortaya çıkıyor.


Manavgat Devlet Hastanesi yönetimi ise sorunun çözümü için yoğun şekilde çalışıyor. Sıkıntının 2011 yılında inşaatına başlanan ve 2015 yılının sonunda hizmete açılan 100 yataklı ek binada olduğunu belirtiyor.

 

Yaşanan sorunla ilgili Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği incelme başlatırken,merkezi sistemdeki arıza onarılana kadar ek binaya 6 adet büyük salon tipi klima kurulması planlanıyor.