TV 8'de ekranlarında yayınlanan "Yetenek Sizsiniz" adlı programda yaşları 7 ila 11 arasında değişen küçük çocuklardan oluşan “Queen of The Dans” grubu sahneye çıktı ve bu grubun şort giyerek yaptıkları dans gösterisi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda tartışmaya neden oldu. RTÜKtarafından alınan karar neticesinde kanalın "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz" maddesini ihlal ettiğine karar verildi.

1 MİLYON LİRA PARA CEZASI

Kanala reklam gelirinin yüzde 2'sine denk gelecek bir para cezası verildi. Bu ceza da yaklaşık 1 milyon liraya tekabül ediyor.

5 KEZ DE PROGRAM DURDURMA CEZASI

Uzman raporunda, TV8'e, “Yayınlar çocuklara karşı istismar içeremez” ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle, idari para cezası ve 5 kez de program durdurma cezasının verilmesi istedi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

TV-8'de 14 Aralık'ta yayımlanan Yetenek Sizsiniz programında yaşları 7 ile 11 arasında değişen kız çocuklarından oluşan “Queen of The Dans” gurubu sahneye çıkmış, şikayet üzerine hazırlanan RTÜK raporunda da ”Çocukluğun saflık ve masumiyetine tezat görüntüler içinde sahnede arzı endam eden kızlar, yaşlarına uygun olmayan kıyafet ve makyajlarla dans gösterilerini tamamlamışlar. Yayın kuruluşunun en büyüğü 11 yaşında olan çocukların istismar edilmesine aracılık ettiği değerlendirilmiştir” şeklinde ifadelere yer verilmişti.

RTÜK yine tahrik oldu!

 

 

 

 

kaynak:haber7.com