Uzun süredir yönetsel konularda Sadi Kan ile sorunlar yaşayan yönetim kurulu dün akşam ani bir kararla ile başkanın görevine son verdi. Kan’ın yerine ise Akın Akay Akıncı getirildi. 3 yıllığına başkan seçilen Sadi Kan, 1.5 yıldır bu görevi sürdürüyordu. Yönetim kurulu üyeleriyle sorunlar yaşayan Kan’ın yerine getirilen Akıncı’nın seçime kadar görevi sürdürmesi bekleniyor.

AKIN AKAY AKINCI KİMDİR?

22 Mart 1960 Antalya doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimimi  Antalya da tamamlamıştır. 1982 yılında İ.D.M.M.A Galatasaray Mühendislik Fakültesi (Yıldız Teknik Üniversitesi) İnşaat Bölümü'nden mezun olan AKINCI, askerlik sonrası yaklaşık iki sene çeşitli şantiyelerde çalıştıktan sonra 1986 senesinde kendi ofisini kurmuştur. Bu süre içerisinde betonarme, çelik yapı projelendirme, yapı performans ve güçlendirme projeleri, şantiye uygulamaları ve müteahhitlik hizmetlerinde bulunan AKINCI, yurtiçi ve yurtdışında orta ve büyük ölçekli çeşitli turizm yapıları, prestij binaları, idari ofisler gibi yapıların betonarme ve çelik projelendirmelerini üstlenmiştir.

1992-1998 yılları arasında üç dönem, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi'nin Yönetim Kurulu Üyeliği'ni de yürüten AKINCI, bir dönem Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 44. Grup (Mühendislik) Meslek Komitesi'nde çalıştıktan sonra 2010 yılında yine aynı meslek komitesinden seçilerek ATSO meclis üyeliği yapmıştır. Halen AKIN AKINCI MÜHENDİSLİK BÜROSU olarak sekiz kişilik ekibiyle mühendislik hizmetlerini sürdüren AKINCI, evli ve iki kız babasıdır. (GÜN HABER)