Batı Akdeniz Bölgesi'nde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programı öğrencileri arasında girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş planı ve iş kurma süreçleri ile ilgili eğitim bilgilerinin pekiştirilmesi, yeni iş fikirleri ortaya çıkarma ve bunları sunma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla ANSİAD Girişimcilik Ekosistemi Projesi kapsamında düzenlenen girişimcilik yarışmasına, Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi'nden toplam 155 proje ile 404 öğrenci başvurdu. Ön elemeyi geçen 42 proje, ödüllendirildi.

Akra Barut Hotel'deki ödül törenine çok sayıda öğretim üyesi, öğrenci ve iş insanı katıldı. Törende konuşan ANSİAD Başkanı Sadi Kan, ANSİAD olarak 28 yıllık geçmişe sahip olduklarını, 28 yıl içerisinde bir kültür oluşturduklarını söyledi. Bu kültürlerin korunması ile ilgili çalışmalar içerisinde olduklarını söyleyen Sadi Kan, "Bu etkinliklerimizin içerisinde 16'ncısını gerçekleştirmekte olduğumuz Girişimcilik Günleri bizim için çok önemli yer tutuyor. Bu ödülleri verirken birçok değerlendirmemiz oluyor. Bu gece de öyle bir gece" açıklamasında bulundu.

VAHAP BARUTCU'YA GÜNGÖR PEKŞEN ÖZEL ÖDÜLÜ

ANSİAD'ın bu yılki ANSİAD Girişimcilik Günleri Güngör Pekşen Özel Ödülü, iş dünyasının büyük sıkıntılarından biri olan ara eleman eksikliği için otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu, nitelikli ve bilgili teknik eleman yetiştirilmesi, öğrencilerin öğretim görevini tam ve eksiksiz olarak bitirebilmesi amacıyla Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Mer-Ser Otomotiv olarak Mercedes-Benz Türk A.Ş işbirliği ile yaptığı proje nedeniyle Mer-Ser Otomotiv Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Barutcu'ya verildi.

Güngör Pekşen'i rahmetle andığını ve bu özel ödülü onun adıyla almaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Vahap Barutcu, "Bizim şu anda yaptığımız bu proje devam etmekte, halen bitmiş değil. Otomotiv sektöründe ara eleman yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu özel ödüle layık görülmek oldukça mutlu etti beni. Güngör abimi rahmetle anıyorum" dedi.

YILIN GİRİŞİMCİSİ BERKAY BAHAR

Yılın Girişimcisi ödülü, yüzde 100 yerli sermaye ile Türkiye ve uluslararası platformda hindi etini, yumurtadan civcive, civcivden işlenmiş son ürüne kadar bilimin getirdiği yenilikleri sürdürerek ürünlerini tüketiciyle buluşturduğu için ve Bahar Akademi ile Antalya turizmine ve gastronomiye yapmış olduğu eğitim katkısı nedeniyle Bahar Tavukçuluk Gıda San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Bahar'a verildi.

Bahar Tavukçuluk olarak 1994 ve 1998 yıllarında birçok firmanın Akdeniz'de bölge distribütörlüğünü yaptıklarını söyleyen Berkay Bahar, "Hikayemiz 1968 yılında başladı. Defalarca 'Türkiye'nin en çok tavuk satan bayisi' seçildik. Bu özel ödüle layık görülmek çok güzel bir duygu. ANSİAD aileme teşekkür ediyorum" dedi. Gecede, 16'ncı Girişimcilik Günleri kapsamında bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Liselerarası Fikir Şenliği ile projeye katılan lise öğrencilerine de ödülleri verildi.