SURİYELİ MİNİK ÜMRAN SAĞLIĞINA KAVUŞTU

AMBULANSTAKİ FOTOĞRAFIYLA SAVAŞIN SİMGESİ OLMUŞTU

 

Enkazdan çıkarılan görüntüleriyle Suriye’deki savaşın simgesi haline gelen beş yaşındaki Ümran'ın yeni görüntüleri yayınlandı. Geçtiğimiz ağustos ayında Şam rejim güçlerinin gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından enkazdan çıkarılan Ümran'ın yaralı halde ve çaresizce ambulansta otururken çekilen görüntüleri sosyal medyada hızla paylaşılmış ve tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Yayınlanan yeni görüntülerinde ise Küçük Ümran'ın sağlıklı ve mutlu olduğu görülüyor. 

 

 

TEL-AVİV'DE ÇATIŞMA

İSRAİL POLİSİ, FİLİSTİNLİ GENCİ ÖLDÜRDÜ

 

İsrail’in ikinci büyük kenti Tel Aviv’de İsrail polisiyle çıkan çatışma sırasında Muhammed Taha adlı 20 yaşındaki Filistinli bir genç, ağır yaralanarak hayatını kaybetti. Çatışma sırasında Filistinli gençlerin İsrail polisine ait 3 aracı yaktığı öğrenildi. İsrail polisi 1959 yılında tam da aynı bölgede 23’ü çocuk 49 Flisitinliyi öldürmüştü.

 

AVUSTRALYALI SOLİSTTEN SOSYAL DENEY

DİLENCİ KILIĞINA GİRDİ; PARA DAĞITTI

 

Avustralya’da bir müzik grubunun solisti Martin Green, sosyal bir deney yapmak amacıyla dilenci kılığına girdi. Fakat para toplamak için değil; tam tersne dağıtmak için. Eski kıyafetler giyerek kılık değiştiren solist 100 doları ne kadar sürede dağıtabileceğini ölçtü; eline bir tabela aldı ve üzerine “Paraya ihtiyacım yok. Eğer sizin ihtiyacınız varsa lütfen almaktan çekinmeyin” yazdı. Green, iki buçuk saat boyunca yanından geçip giden yaklaşık 10 bin kişinin önünde duran parayı almasını bekledi. Durumu kavrayamayan bazılarıysa parayı almak bir yana dursun para verdi. Alıştıkları gibi...

 

KARADAĞ RESMEN NATO ÜYESİ

İTTİFAKIN 29. ÜLKESİ OLDU

 

NATO’ya üye olan Karadağ’ın bayrağı düzenlenen törenle NATO merkezlerinde göndere çekildi. Karadağ’ın NATO üyeliği tüm müttefiklerinin onayını almasının ardından pazartesi günü resmiyet kazanmıştı. İttifakın 29’uncu üyesi olan Karadağ için, Brüksel’deki NATO karargahı önünde Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanovic ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in de katıldığı  bir tören düzenlendi. 

 

TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ, İRAN'I VURDU

TAHRAN YÖNETİMİ SALDIRIDAN SUUDİ ARABİSTAN'I SORUMLU TUTTU 

 

İran Devrim Muhafızları başkent Tahran'da bulunan meclise kalaşnikoflu saldırı düzenleyen teröristlerin arkasında, Suudi Arabistan'ın olduğunu iddia etti. Yapılan çıklamada, “Saldırının arkasında Suudi Arabistan var. Kimsenin şüphesi olmasın. Saldırının intikamını alacağız" ifadeleri kullanıldı. Meclisin yanı sıra Ayetullah Humeyni türbesine de bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 17 kişi hayatını kaybederken 100'e yakın kişi yaralanmıştı.