Moldova, Ukrayna, Rus ve Kırgızistan uyruklu 15 kadın, Antalya’da, polisin düzenlediği operasyonla fuhuş batağından kurtarıldı. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kentte yurt dışı bağlantılı şahıslar tarafından fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaştı.

Kurulan özel ekipler adı açıklanmayan 2 kişinin ve bu şahıslarla hareket eden kişilerin, yurt dışından getirdikleri kadınları fuhuş amaçlı erkeklere pazarladıklarını belirledi. 

Şüphelilerin yurt dışından özellikle maddi durumları kötü olan kadınları buldukları ve bu kadınları çok para kazanacakları vaadiyle yol masraflarını karşılayarak Antalya’ya getirdiklerini tespit etti.

Yapılan tüm teknik ve fiziki çalışmaların ardından oluşturulan 26 ekiplik 68 polisle, şüphelilerin yakalanması ve fuhşa zorlanan kadınların kurtarılması için eş zamanlı operasyon başlatıldı. 

1 ev ve 2 otele yapılan baskınlarda, 7 Moldova, 5 Ukrayna, 1 Rus, ve 2 Kırgızistan uyruklu kadın kurtarıldı. 

Kadınları pazarladığı ve yer temin ettiği ileri sürülen 8 şüpheli de gözaltına alındı. 

Şüphelilerin mekanlarında yapılan aramada fuhuştan kazanılan 13 bin 260 lira, 60 Dolar, 200 Euro para, cep telefonları, bilgisayar, sahte nüfus cüzdanları, bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen yabancı uyruklu kadınlar daha sonra sınır dışı edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 8 şüpheli ise 'Fuhşa aracılık etmek ve zorla fuhuş yaptırmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde de jandarmanın fuhuş operasyonu vardı.jandarma ekipleri Selimiye, Side ve Kumköy bölgesinde yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran ve yer temin eden kişilere baskın düzenledi.

Yapılan baskında 7 kişi gözaltına alındı. Kurtarılan 11 yabancı uyruklu kadın, Antalya Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.