Türkiye’de corona virüsü salgını sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara kamu bankalarından destek geldi. Hükümetin adımları ile harekete geçen Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk bankası 6 ay geri ödemesiz 10 bin TL’ye kadar düşük faizli kredi vereceklerini duyurdular. 

 Çok sayıda vatandaşın başvuru yaptığı destek hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, açıklama yaparak desteğin devam ettiğini söyledi. Hane halkı geliri 5 bin ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler serbest meslek mensupları ve diğer orta ve düşük gelir grubunda yer alanlara yapılacak olan destek ödemesine başvuruların nasıl yapılacağı ise merak ediliyor.

HALKBANK TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURUSU

Hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde devreye alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri kapsamında; aylık geliri 5.000 TL’nin altında olan müşterilerimizin sağlık, kira, fatura (elektrik, su, doğalgaz vb.) temel ihtiyaçlarının finansmanını sağlamak amacıyla, aylık %0,49 faiz oranı ile 6 ay ödemesiz dönemli, 36 ay vade seçenekleriyle 10.000 TL’ye kadar Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi hizmete sunulmuştur.

TUTAR VE ÖDEME KOŞULLARI

Dilerseniz; 10.000 TL’ye kadar kredinizi aylık %0,49 faiz oranı ve 36 aya varan vade seçenekleriyle kullanabilirsiniz.
Kredi ödemelerinizi; 6 ay ödemesiz dönemli olarak yapabilirsiniz.

NASIL FAYDALANABİLİRİM?

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi’nden aylık hane geliri (aynı evde yaşayan eş ve çocuk) 5.000 TL ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensubu olan müşterilerimiz yararlanabilecektir.

Kamu bankalarının sadece birinden başvuru yapılabilecektir. Aynı hane içerisinden ise sadece bir kişi başvuruda bulunabilecektir. Eşlerden yalnızca biri krediden faydalanabilecektir.