Daha önce 2019 yılında dünyanın farklı yerlerinde PUBG Mobile turnuvası düzenleyeceğini açıklayan Tencent ve StarLadder’dan haber geldi. Oppo R.T.K. Series başlıyor.

PUBG Mobile turnuvası Türkiye için de tarih belli oldu. Yeni turnuva dizisinde Rusya, Kazakistan ve Türkiye ayağını oluşturacak olan Oppo R.T.K Series, mobil oyun severleri bekliyor. Söz konusu turnuva, 20 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

PUBG Mobile turnuvası Türkiye için tarih 3 Haziran

PUBG Mobile turnuvası için 12 takım katılacak ve toplamda 50 bin dolarlık bir ödül havuzu olacak.

Oppo R.T.K. Series turnuvalarındaki oyunlar TTP (Üçüncü şahıs) modunda oynanacak. Oyunlar için kullanılacak olan haritalar Erangel, Miramar, Sanhok ve Vikendi olarak sıralanıyor. Tüm bölgeler için düzenlenecek açık elemelere ise 512 takım kabul edilecek. Kapalı elemelere hak kazanan takım sayısı ise 24 olacak. Her bölgenin finalinde kapalı elemeden gelen 14 takım ile 2 davetli takım yer alacak. Sonrasında 4 takım, küresel finalde bölgesini temsil edecek.

Turnuvanın Türkiye ayağı için elemeler 3 Haziran ile 6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üç bölgeden toplamda 12 takım finallere katılacak. Ayrıca organizatörler de oyun yayıncılarından oluşan 4 takımı davet edebilecek. Takımlar iki gün sürecek olan final müsabakalarında toplam 50 bin dolarlık ödül havuzundan pay almak için karşı karşıya gelecek.

 Turnuvanın birincisine 20 bin dolar ödül verilecek. İkincinin ödülü ise 10 bin dolar. Üçüncü ve dördüncü takımlar 5 bin dolar alacakken, beşinciden sekizinci sıraya kadar listeye giren her bir takıma 2.500 dolar ödül verilecek.