Edinilen bilgiye göre, 6 Mayıs Cumartesi günü Kumluca’daki evlerinden ayrılan lise 1’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Kezban A. bir daha dönmedi. Kendisini arayan annesi Hatice Gökçeçınar’a eve gelmeyeceğini söyleyip ortadan kaybolan kız, erkek arkadaşının yardımıyla bulunup karakola getirildi. İddiaya göre Kezban A. karakolda polise eve değil yurda gitmek istediğini söyledi. Bunun üzerine anne karakoldan ayrıldı.

’Tamam geliyorum’ diyen annenin sözü ’gelmiyorum’ olarak anlaşılınca kızını kaybetti
Kısa bir süre sonra polis anneyi arayarak kızıyla son bir kez daha görüşmesini istedi. Polise önce kızının tercihini yaptığını ve eve gelmesini istemediğini söyleyen anne daha sonra ’Tamam geliyorum’ dedi ancak annenin sözü yine iddiaya göre ’gelmiyorum’ olarak anlaşılınca Kezban A. Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ilk kabul birimine götürüldü. Anne karakola kızını almaya gittiğinde ise kızının yanlış anlaşılma sebebiyle Antalya’ya gönderildiğini öğrendi. Antalya’ya gelen ve ilk kabul bölümünden kızını soran anne kızının buradan da kaçtığını öğrendi. Kendisinin olaydan sonra aranmadığını ileri süren Anne Hatice Gökçeçınar, "Polise gidiyorum, savcılığa gidiyorum sonuç alamıyorum, ne yapacağımı şaşırdım. Kızımın hayatından endişe ediyorum.. Benim çocuğum madde bağımlısı bir çocuk. Bunu kardeşine söyledi. Cinsel taciz olabileceğinden şüpheleniyorum, kızım başına kötü şeylerin gelebileceğinden korkuyorum" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü açıklaması
Aile Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü ise Kezban A.’nın geçtiğimiz Cumartesi günü polis tarafından getirilip teslim edildiğini, ilk kabul biriminden bir gün sonra tel örgüleri aralayarak yanındaki birkaç kişi ile kaçtığını doğruladı. İl müdürlüğü yetkilileri, çocukların kaçışının tutanakla tespit edilerek emniyet güçlerine bildirildiğini kaydetti.