Isparta Kız Öğretmen Okulu'ndan mezun olan Serpil Ener, Sarı İdris ve Künür ilkokullarında iki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Antalya'ya geldi. Sırasıyla Antalya'nın seçkin okulları Muratpaşa, Cumhuriyet ve Barbaros ilkokullarında görev yapan Serpil Ener, 21 yıllık devlet görevinin ardından özel okul serüvenine Antalya Koleji'nde başladı. 24 yılı aynı okulda geçiren ve Doğa Antalya Bilim Okulu'nda bugün yapılan karne töreniyle öğretmenlik hayatını noktalayan Ener, öğrencileri, velileri ve meslektaşlarıyla duygusal anlar yaşadı.
Eğitim dünyasının ve okulun sevilen öğretmeni Serpil Ener, emekliliğinin son günü ilkokuldan ortaokula geçen 24 öğrencisinden aldığı mektuplardan sonra gözyaşlarını tutamadı. 45 yıllık öğretmenlik hayatındaki son öğrencilerini mezun eden Ener, bir öğrencisinin duygularını anlattığı mektuptan çok etkilendiğini söyledi. Mutluluğunu karne töreninde velilerle paylaşan Serpil öğretmen, “Benim genç ve mutlu olmanın tek sebebi var. O da öğretmenlik hayatımda çocuklarımın bana her gün, her saniye sevgi ve beğeniyle bakan gözleri. Bugün yakışıklı öğrencimden bir mektup aldım. Mektupta 'Sen benim ilkokul aşkımsın ve öyle kalacaksın' yazıyordu. Bundan büyük bir sevgi olabilir mi? Emeklerim onlara feda olsun" diyerek sevincini paylaştı.
Öğrencilerinden hiçbir zaman ayrılmadığını, bağlarını koparmadığını sözlerine ekleyen Serpil öğretmen, “Bugüne kadar yüzlerce öğrenci okuttum. Hepsi elimde büyüyen birer fidandı. Bugün her meslekten öğrencim var. Beni arayıp soruyorlar. Gülen gözlerimi övdükleri zaman çok mutlu oluyorum. Geçenlerde doktor olmuş bir öğrencimle karşılaştım. Düşünebiliyor musun? Diktiğiniz bir fidan büyümüş, ağaç olmuş ve meyve vermiş. Bir öğretmen için bundan daha büyük bir gurur olamaz" diye konuştu.
Bugüne kadar öğrencilerinden gelen bütün mektupları sakladığını belirten Serpil Ener'i okulun son günü veda anlarında öğretmen arkadaşları da yalnız bırakmadı.