ÇİN İLE HİNDİSTAN ARASINDA GERGİNLİK

ÇİN, HİNDİSTAN'I SINIR İHLALİ YAPMAKLA SUÇLUYOR

  

Çin-Hindistan sınırında yer alan Hindistan’a bağlı Sikkim eyaletinde, önceki haftalarda Çinli ve Hindistanlı birliklerin karşı karşıya gelmesinin ardından, Çin'in kendi sınırları içerisindeki bir yol yapım çalışmasına Hindistan askerleri müdahale etmesiyle gerginlik arttı.Çin, Hindistan'ı Sikkim ve Tibet bölgeleri arasında sınır ihlali yapmakla suçluyor.

 

AKDENİZ'İN ÜNLÜ PLAJINDA KÖPEK BALIĞI PANİĞİ

TATİLCİLER, TELAŞLA DENİZDEN ÇIKTI

 

Akdeniz'in en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Mallorca'da ilk olarak kıyının biraz açığında görülen 2.5 metre boyundaki köpek balığı kıyıya indi. Köpekbalığının kıyıya yaklaşmasıyla aileler çocuklarını aceleyle denizden çıkardı. Plajdaki yaklaşık 100 kişi tarafından cep telefonlarıyla görüntülenen köpekbalığının balıkçıların zıpkınlarıyla kafasından vurulmasının ardından geçirdiği kafa travmasıyla yön duygusunu kaybedip kıyıya indiği açıklandı.

 

ÇİN'DE AŞIRI YAĞIŞLAR KÖPRÜYÜ ÇÖKERTTİ

2 KİŞİ SUDA KAYBOLDU

 

Çin’de yağış nedeniyle temelleri yumuşayan köprü, üzerinden insanlar geçerken bir anda çöktü. Çökmeyle birlikte 3 kişi aşağı düşerken, aşağı düşenlerden birinin köprünün korkuluklarına tutunduğu görüldü.Şahıs, olay yerine çağrılan ekiplerce kurtarılken diğer iki suda kayboldu.

 

İNSANLARA SELAM VERMEKTEN SIKILDI

28 YIL BOYUNCA KÖR TAKLİDİ  YAPTI

 

İspanya'da yaşayan 57 yaşındaki bir kadının çevresindekilere selam vermekten sıkıldığı için 28 yıldır kör taklidi yaptığı ortaya çıktı.Carmen Jimenez yaptığı açıklamada hiçbir zaman sosyal bir insan olmadığını ve bu yüzden de kör taklidi yapmayı tercih ettiğiğini, durumu daha fazla idare edemeyince kör olmadığını açıklamak zorunda kaldığını söyledi. Devletten kör olduğu gerekçesiyle finansal destek alan Jimenez, kör olmadığının ortaya çıkmasıyla yasal sorunlarla karşılaşacak gibi görünüyor. 

 

FACEBOOK 2 MİLYAR KULLANICIYA ULAŞTI

SOSYAL MEDYA DA KULLANICI REKORU KIRLDI

 

Facebook’un Kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, şahsi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Bu sabah itibariyle, Facebook camiası resmi olarak 2 milyar kişiye ulaştı. Dünya iletişiminde ilerleme sağlıyoruz. Haydi şimdi tüm dünyayı birbirine yakınlaştıralım. Bu yolculukta sizinle olmak büyük bir onur” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 13 yıl önce kurulan ve 5 yıl önce 1 milyar kullanıcıya ulaşan Facebook’un bu sayıyı kısa sürede ikiye katlaması, sosyal medya için bir kilometre taşı olarak değerlendirildi.