'SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR' MADAGASKAR'DA 

Madagaskar'da vebadan hayatını kaybedenlerin sayısının 89'a yükselmesi üzerine uluslararası tıbbi yardım kuruluşu "Sınır Tanımayan Doktorlar" harekete geçti. Yerel yetkililer ile birlikte hareket eden gönüllü tabipler ülkede yaşanan salgına çözüm üretmeye çalışıyor. 

YARIŞÇILAR YANLIŞ YOLA GİRDİ!

Venedik Maratonu ilginç bir ana sahne oldu. Kendilerine refakat eden motosikletlerin yanlış yola dönmesiyle güzergahı karıştıran yarışçılar durumu ancak 700 metre sonra farketti. Normal şartlarda yarışı en son sırada götüren ve diğerlerinden bir dakika geride olan İtalyan atlet Faniel ise fırsattan istifade koşuyu birinci olarak tamamladı.

KERKÜK'TE DEV IRAK BAYRAĞI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin tartışmalı referandumunun ardından Kerkük’te dengeler değişiyor. Bunlardan birisi de Kerkük halkının 500 metrelik Irak bayrağıyla yürüyüş yapması olarak tarihe not düşüldü.Yürüyüşe Kerkük milli gençler meclisi ve sivil Türkmen örgütleri ile yediden yetmişe birçok Iraklı katıldı. 

SURİYE'NİN İDLİB KENTİNDE KADIN SAĞLIK MERKEZİ AÇILDI

Suriye'deki askeri operasyonlar, çatışmalar ve diplomasi trafiği tüm hızıyla devam ederken bir diğer yandan da bölge halkının sorunlarına çare aranıyor. Bu bağlamda Uluslararası Doktorlar Birliği tarafından İdlib’in Atme bölgesinde kadın sağlık merkezi açıldı. Merkezde kadınlara gebelik öncesi ve sonrasında sağlık desteği verilecek.

YANI BAŞINA YILDIRIM DÜŞTÜ; SAĞ KURTULDU

Arjantin'in Posadas şehrinde bir anne yağmur yağarken oyun oynayan 12 yaşındaki oğlunun videosunu çekmeye başladı. Çatıdaki direnaj borusundan gelen suların altında şemsiyeyle oynayan çocuk bir süre sonra oradan ayrılıp bahçeye doğru yürümeye başladı. İşte tam da o esnada çocuğun yanı başına yıldırım düştü. Çocuk olaydan sağ kurtulurken geriye bu görüntüer kaldı.