2017 Antalya'nın yılı oldu.

2016 yılında Antalya ekonomisinde ciddi kan kayıpları yaşanmıştı. 2017 Şubat-Mart aylarından itibariyle yeniden toparlanmaya başlayan turizm sektörü, kentin ekonomik verilerini bir anda üst seviyelere çıkarmayı başardı.

Peki, 2017’nin 8 aylık döneminde neler yaşandı? Öncelikle Rusya ile yaşanan krizin aşılması birçok sektörün hareketlenmesini sağladı. İstihdamın artışı için hazırlanan teşvik paketleri de ekonomi hareketini hızlandırdı.

Anyalya'ya Yatırım Arttı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından tanıtım projeleri gündeme taşındı ve 1.5 milyon lira bütçe oluşturuldu. Mayıs ayı verilerine göre Antalya’da yatırım tutarı 2016 yılına göre yüzde 19 artış gösterdi. 

8 Milyon Turist Barajı Aşıldı

Antalya’da eylül ayı itibariyle 8 milyon turist barajı da aşıldı. Kente gelen 8 milyonu aşkın turistin yaklaşık 3 milyonunu oluşturan Ruslar, yüzde 35’e yakın oranla ilk sırada yer aldı. Antalya turizminde bu yıl Rusya, Ukrayna ve İngiltere’nin dışında artış gösteren ülkeler ise şöyle sıralandı: Kazakistan, Beyaz Rusya, İsrail, Polonya, Romanya, İran, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Moldova, Litvanya, Fransa, Macaristan, KKTC ve İtalya.

Antalya Ekonomide Lider

2016 yılında en hızlı büyüyen şirketler de belirlendi. Birincilik koltuğuna oturan Antalya, hem birincilik ödülünü aldı hem de dört şirketle en çok ödülü alan kent oldu.