Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde , Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik ekipleri aldıkları bir ihbarı değerlendirdi.

Ekipler, 38 yaşındaki bir şüphelinin  uyuşturucu madde sattığı bilgisine ulaşarak çalışma başlattı. Polis belirlediği adrese  41 yaşındaki G. G. ve H. K. Y. isimli şüphelilerin kısa süreli buluşup ayrıldıklarını tespit etti.

 

Polis ekiplerinin  G. G.’ye  yaptığı üst araması sonucunda  üzerinde 14.35 gram uyuşturucu maddesi bulunurken,  uyuşturucu maddesini almaya gelen H. K. Y.’ye ise  yakalanarak gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda ise 1 kilo 136 gram esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında ekipler, yabancı uyruklu A.F. isimli şüphelinin evinde uyuşturucu satışı yaptığı bilgisine ulaşarak harekete geçti.

 

Operasyonlarda gözaltına alınan A. T. ve G. G. Uyuşturucu madde kullanmak' suçundan haklarında işlem yapıldıktan sonra savcılık talimatıyla serbest kalırken, H. K. Y. ile A. F. ise emniyetteki işlemlerinin ardından ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.